Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αδικα ταλαιπωρούνται;

Χαμένη κινδυνεύει να πάει η θυσία των μαθητών, που εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρούνται από τις εργασίες που γίνονται στο σχολείο

Συνεχίζουν την αποχή από τα μαθήματά τους, που ξεκίνησαν στις 13 του Φλεβάρη οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηλιούπολης,οι οποίοι διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση των εργασιών που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλη στο σχολείο τους και ζητούν από τους αρμόδιους να επιβλέψουν τις εργασίες, ώστε το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ειδικές ανάγκες των μαθητών.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" η Κ. Λιγνού, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου, οι γονείς θέλουν το έργο αυτό, το οποίο ξεκίνησε μετά από πολύ αγώνα και που κοστίζει πολλά χρήματα, να γίνει σωστά, χωρίς λάθη και κακοτεχνίες. "Μπορεί η πολιτεία να κάνει λάθη, αλλά τελικά τα λάθη αυτά τα πληρώνουν τα παιδιά και οι γονείς", τονίζει. Οι γονείς των μαθητών ζητούν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας και με κλιμάκιο του ΟΣΚ στο χώρο του σχολείου και να παρθούν αποφάσεις, ώστε ούτε οι μαθητές να ταλαιπωρούνται μέχρι να χτιστεί το σχολείο, ούτε να γίνει το έργο όπως όπως ή και να μη γίνει καθόλου.

Στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηλιούπολης, το μοναδικό σχολείο γενικής εκπαίδευσης για παιδιά με κινητικές δυσκολίες, ύστερα από αγώνες των γονιών άρχισαν τον περασμένο Απρίλη εργασίες, προκειμένου να γίνουν επισκευές και παρεμβάσεις ώστε να γίνει το σχολείο κατάλληλο για να φιλοξενεί παιδιά με κινητικά προβλήματα. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι επισήμαναν λάθη στη διάρκεια των εργασιών και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας και τον ΟΣΚ να επισκεφτούν το σχολείο, γιατί κινδυνεύει να πάει χαμένη η ταλαιπωρία των μαθητών.

Οι γονείς, οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό κατήγγειλαν ότι τα μαθήματα γίνονταν σε συνθήκες εργοταξίου, ανάμεσα σε θόρυβο, σκόνη, κοντά σε τοίχους που γκρεμίζονταν, εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους για τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και τα νήπια του Παιδικού Σταθμού που συστεγάζεται στο υπόγειο του ίδιου κτιρίου. Η δημοσιοποίηση των καταγγελιών αυτών προκάλεσαν και την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος ερευνά τις καταγγελίες των γονιών για έκθεση των παιδιών τους σε κίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ