Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Καφ(φ)ές πικρός για τους εργαζόμενους

Νέο κρούσμα απαράδεκτης, αντιδημοκρατικής και.... νταηλίδικης συμπεριφοράς του δημάρχου Λάρισας εις βάρος συνδικαλιστή, που πήγε στο δήμαρχο - μαζί με άλλους συνδικαλιστές - για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου κι αντίκρυσε ένα "μαινόμενο" δήμαρχο, ο οποίος, αντί να τον ακούσει, τον "σιχτίρισε" και τον έδιωξε από το γραφείο του "κακήν κακώς".

Ο λόγος για τον Τηλέμαχο Καλόγηρο,πρόεδρο της Ενωσης Προσωπικού Δήμων Νομού Λάρισας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και πρώην μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους ΟΤΑ, τον οποίο ο δήμαρχος Λάρισας Χρ. Καφφές αντιμετώπισε με σκαιότατο τρόπο.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών ήθελε να συζητήσει με το δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι του δήμου, οι οποίοι δεν πήραν ακόμα τις αυξήσεις που προβλέπονταν από τις συλλογικές συμβάσεις του '94 και του '95!

Δείτε, τώρα, πώς αντιμετώπισε τους συνδικαλιστές ο Χρ. Καφφές, όπως φαίνεται από αποσπάσματα του "διαλόγου" που είχε με τον Τηλέμαχο Καλόγηρο: - Χ. Κ.: Γιατί ήρθες εδώ, τι θέλεις;

- Τ. Κ.: Ηρθαμε να κουβεντιάσουμε για τα αιτήματα που σας θέσαμε και πριν 10 μέρες κι αφορούν στο...

- Χ. Κ.: Φύγε, δε θέλω να σε βλέπω.

- Τ. Κ.: Κύριε δήμαρχε, υπάρχουν προβλήματα...

- Χ. Κ.: Εξαφανίσου, πήγαινε στο χωριό σου, όπου θέλεις, αρκεί να μη σε βλέπω.

- Τ. Κ.: Εγώ, κύριε δήμαρχε, θα συνεχίσω ν' αγωνίζομαι, μαζί με όλους τους συναδέλφους μου, για τη λύση των προβλημάτων.

- Χ. Κ.: Φύγε, δε συζητώ μαζί σου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χρ. Καφφές καταφέρεται με απαράδεκτο, προκλητικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, εναντίον συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων του δήμου. Πριν λίγο καιρό, στη διάρκεια απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, έβρισε χυδαία και χειροδίκησε βίαια σε βάρος του προέδρου του σωματείου μονίμων υπαλλήλων του δήμου Ηλία Καραφύλλη.

Ο Τηλέμαχος Καλόγηρος, με δηλώσεις του στο "Ρ", χαρακτήρισε "τουλάχιστον αχαρακτήριστη" τη συμπεριφορά του δημάρχου, τόνισε ότι "τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες δε λύνουν ούτε τα προβλήματα των εργαζομένων του δήμου, ούτε των δημοτών" και κάλεσε τον Χρ. Καφφέ "ν' αλλάξει συμπεριφορά και τακτική, να συζητήσει με τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους, για να βρεθεί λύση στα οξυμένα και χρόνια προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ