Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον εισαγγελέα ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ.

Αρχίζει σήμερα η προκαταρκτική έρευνα, που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για την τρομοκρατική αστυνομική έφοδο στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στον Ασπρόπυργο την περασμένη Τρίτη. Ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης, ο οποίος θα τη διενεργήσει, κάλεσε ως πρώτο μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μ. Χουρδάκη. Μεταξύ των μαρτύρων, που θα κληθούν επίσης να καταθέσουν, είναι και άλλοι εκπρόσωποι της ηγεσίας της Αστυνομίας, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν εξηγήσεις για την όλη επιχείρηση και από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονα.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες της Αστυνομίας έγιναν κατά το Σύνταγμα και τους νόμους και αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον συγκεκριμένων αστυνομικών οργάνων και στελεχών.

Χτες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών Γ. Μπόμπολη δώδεκα Τσιγγάνοι, που είχαν συλληφθεί γιατί εκκρεμούσαν εις βάρος τους ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις για μικροαδικήματα. Εξαγόρασαν τις ποινές τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Εξω από το κτίριο της Εισαγγελίας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς τους και φώναζαν ότι η κυβέρνηση ζητά μόνο την ψήφο τους, αλλά "θα δει τι θα πάθει στις εκλογές"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ