Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια

Ο δήμαρχος Νίκαιας κ. Τράπαλης,στις 13 - 2 - 96 δέχτηκε αντιπροσωπεία του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και τον Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης της Ενωσης, Νίκανδρο Κεπέση.Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Αγίου Νικολάου της πόλης, που να απεικονίζονται οι Στέφανος Σαράφη και Αρης Βελουχιώτης.

Ηδη, όπως ο δήμαρχος βεβαίωσε, στον προϋπολογισμό του 1996 του δήμου, έχει προβλεφτεί κονδύλι 30 εκ. δρχ. (ως πρώτη δόση) για το έργο αυτό, και σε λίγες μέρες θα συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο επιτροπή μελέτης του έργου. Στην επιτροπή αυτή θα πάρει μέρος και αρχιτέκτονας, που θα υποδείξει ο Ν. Κεπέσης.

Στη συνέχειαο δήμαρχος δεσμεύτηκε για μελέτη - από ειδικούς - για εξωραϊσμό του χώρου που βρίσκεται το Μουσείο της "Μάντρας" και παράλληλα συντήρηση και διατήρηση όλων των εκθεμάτων του Μουσείου, ώστε να μη διαβρωθούν από την υγρασία και γενικά από τη φθορά του χρόνου.

Το Μουσείο είναι ανάγκη να διατηρηθεί ακέραιο, διότι αποτελεί ζωντανή παρακαταθήκη αξιών για τις επερχόμενες γενεές και όχι μόνο της Νίκαιας.

Τέλος, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε, και για τη μόνιμη στέγαση της Διοίκησης του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ