Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ
Με τρία ατού

Οι ερυθρόλευκοι αισιοδοξούν για την κατάκτηση του τροπαίου. Πρώτος αντίπαλος η ολλανδική Αλκομ Καπέλε

"Να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία". Το σύνθημα αυτό επικρατεί στις τάξεις της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ με τη νίκη επί της Εζατσίμπασι στην Τουρκία. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων είναι πια στόχος των ερυθρολεύκων.

Στα χέρια τους κρατάνε τρία ατού. Πρώτον, το φάιναλ φορ διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αναμένεται να έχουν θερμή υποστήριξη από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεύτερον, στο φάιναλ φορ δεν πρόκειται να πάρει μέρος εκπρόσωπος του ιταλικού βόλεϊ που μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Τρίτον το ηθικό της ομάδας είναι ανεβασμένο μετά από την πρόκριση της τελευταίας στιγμής που ήρθε μετά τις νίκες επί Βούπερταλ και Εζατσίμπασι.

"Καταλάβαμε ότι είχαμε φτάσει στο αμήν και έτσι συνήλθαμε και συγκεντρωθήκαμε στα αγωνιστικά μας καθήκοντα" δήλωνε χτες ο Γ. Ντράγκοβιτς. "Με το ίδιος πάθος θα πάμε και στο φάιναλ φορ" κατέληξε.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Θ. Μουστακίδης επισήμανε: "Είναι η μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το πρώτο που θα έχει πάρει το ελληνικό βόλεϊ".

Από τη μεριά της η διοίκηση του Ολυμπιακού υπόσχεται ότι θα προσφέρει τα πάντα στο στόχο αυτό.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γ. Λάιος από την πλευρά του θέλει καλύτερη προετοιμασία και "κατασκοπία" των αντιπάλων της ομάδας του.

Πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ θα είναι η ολλανδική Αλκομ Καπέλε που πήρε τη 2η θέση στον α όμιλο. Μεγάλο όνομα των Ολλανδών είναι είναι ο νεαρός διεθνής Φαν Ες (ύψους 2.04).

Στο φάιναλ φορ προκρίθηκαν ακόμα η ισπανική Αλμέρια και η Βούπερταλ που εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της ρωσικής Μπέλγκογκραντ στο Βέλγιο.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Α ΟΜΙΛΟΣ: Γκρόντνο (Λευκορ.) - Αλμέρια 2-3, Μάριμπορ (Σλοβ.) - Χαποέλ Ματε Ασερ 3-2, Ανιερ (Γαλ.) - Κλουζ (Ρουμ.) 3-1, Αλκομ - Νάφελς (Ελβ.) 3-0. Η τελική βαθμολογία: Ουνικάχα 12, Αλκομ 12, Κλουζ 11, Χάποελ 11, Μάριμπορ 11, Νάφελς 9, Γκρόντνο 9, Ανιερ 9. Β ΟΜΙΛΟΣ: Βούπερταλ - Ντούγκλα Λίμπερετς 3-0, Τόρχουτ - Μπέλγκογκραντ 3-1, Λέγκια - Λοκομοτίβ Χάρκοβο 3-0. Η τελική βαθμολογία: Ολυμπιακός 13, Βούπερταλ 13, Μπέλγκογκραντ 12, Λέγκια 10, Εζατσίμπασι 10, Ντέσιμπελ 9, Ντούγκλα 9, Λοκομοτίβ 8.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ