Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Παραίτηση με πολλούς αποδέκτες

Ο Τροχανάς παραιτήθηκε "εν βρασμώ ψυχής". Ανάκληση της παραίτησης, ζήτησαν οι παίκτες. Ο SόΕ δεν πουλά τις μετοχές

Κατά την προσφιλή του τακτική ο Μ. Τροχανάς αιφνιδίασε πάλι αφού με μια ανακοίνωση, η οποία "ξεχειλίζει" από συναισθηματική φόρτιση, γνωστοποίησε ότι παραιτείται από πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ λίγο πριν τη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία αναμενόταν να επικυρώσει την ποινή της 6μηνης έκπτωσής του από το προεδρικό αξίωμα.

Η δήλωση παραίτησης του Μ. Τροχανά προκάλεσε "συνεδρίαση" των παικτών στα αποδυτήρια που κατέληξε σε ανακοίνωση με την οποία τον καλούσαν να την ανακαλέσει επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι "δεν είχαν κανένα παράπονο απ' αυτόν".

Ο Τροχανάς και μετά την ανακοίνωση των παικτών, δεν ανακάλεσε την παραίτησή του.

Οσον αφορά το κρίσιμο θέμα των μετοχών, από το περιβάλλον του Τροχανά τονιζόταν κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται θέμα πώλησης αν και ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι δε θα είχε πρόβλημα να τις πουλήσει.

Ομεγαλομέτοχος της Ενωσης στη γραπτή δήλωση που απευθύνεται στους φιλάθλους, υπενθυμίζει πως ανέλαβε την ΑΕΚ "σε συνθήκες εμφυλίου, διάλυσης και αγωνιστικής αναξιοπιστίας". Υποστηρίζει ότι ταυτόχρονα με την προσπάθειά του να σώσει την ομάδα κάποιοι δρούσαν με αντίθετους σκοπούς.

Η πρώτη νύξη για παραίτηση γίνεται μαζί με τη διαπίστωση - παράπονο ότι οι ενωσίτες τον κατηγορούσαν πως δημιουργούσε προβλήματα. Στη συνέχεια περνάει στην αντεπίθεση. Αφού τονίζει ότι αρχηγοί τους είναι οι μύθοι (Μπάγεβιτς;), αθλητική εφημερίδα ("Ωρα για Σπορ") και παράγοντες της εξέδρας τούς κατηγορεί πως συνωμοτούσαν, έβαζαν τρικλοποδιές και έβριζαν "μαζί με τους πράσινους" τον ίδιο.

Οι εξελίξεις αυτές εκτός από έκπληξη δημιουργούν μια σειρά από ερωτηματικά. Παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι οριστικό, πραγματικά παραιτήθηκε; Είναι μια έκρηξη συναισθηματικών απωθημένων που τον έφτασε στο "αμήν" ή μια κίνηση τακτικής; Πάντως ο Τροχανάς κέρδισε τις εντυπώσεις με την ανακοίνωση των παικτών, που του ζήτησαν να ανακαλέσει.

Η ίδια σύγχυση υπάρχει και για το πακέτο των μετοχών. Αλλοι υποστηρίζουν πως τις πουλάει (το ποσό που διέρρευσε κυμαίνεται στα 2,5 δισ.) ενώ από τον SόΕ διαψευδόταν κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο. Οσο για τη θέση του προέδρου, ο Κούγιας αρνήθηκε να πάρει θέση ενώ κορυφαίο στέλεχος του SόΕ δήλωσε ότι δεν τους απασχολεί προς το παρόν.

Μάλλον η ιστορία θα δείξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ