Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ανοίγει ο πολιτικός δρόμος για τον Ντι Πιέτρο;

ΡΩΜΗ.-

Δικαστήριο της ιταλικής πόλης Μπρέσια έκλεισε μια υπόθεση κατά του πρώην δικαστικού Αντόνιο Ντι Πιέτρο αργά το βράδυ της Πέμπτης και αμέσως έσπευσαν διάφοροι πολιτικοί να αποσπάσουν την υποστήριξή του, ενόψει των πρόωρων εκλογών του Απρίλη.

Ο πρώην δικαστής, που ηγήθηκε της εκστρατείας "καθαρά χέρια", που, υποτίθεται, θα καθάριζε την Ιταλία από τη διαφθορά των πολιτικών, είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε τη θέση του προς όφελος του ίδιου και των φίλων του.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, μια σειρά πολιτικών έσπευσαν να προσελκύσουν ψηφοθηρικά τον Ντι Πιέτρο.

"Τον θεωρούσα πάντα έναν άνθρωπο μεγάλης αξίας", δήλωσε στην τηλεόραση ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς και πρόσθεσε ότι "απ' όσα γνωρίζω, έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ του Ντι Πιέτρο και της συμμαχίας της Ελιάς, όπου υπήρξε σύγκλιση απόψεων".

Από την πλευρά του, το ηγετικό στέλεχος της "Εθνικής Συμμαχίας" και σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Ινιάτσιο Λα Ρούσα, υποστήριξε ότι ο Ντι Πιέτρο θα μπορούσε θαυμάσια να είναι υποψήφιος του δικού τους χώρου.

Πάντως, ορισμένες εφημερίδες εκτιμούν ότι ο πρώην δικαστής μπορεί να σχηματίσει μια τρίτη πολιτική δύναμη που να τοποθετείται στο κέντρο.

"Το πολιτικό σκηνικό άλλαξε με αυτή την είδηση από την Μπρέσια", γράφει η "Κοριέρε ντε λα Σέρα" και προσθέτει ότι "όλοι γνωρίζουν πως το βάρος του Ντι Πιέτρο μπορεί να δείξει την κατεύθυνση προς την οποία θα πάνε οι εκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ