Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξεταστική Επιτροπή ΤΩΡΑ!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις καταγγελίες, που αφορούν σκάνδαλα και κακοδιαχείριση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Αποστομωτική απάντηση στις χυδαιότητες και τις μεθοδεύσεις του υπουργού Εργασίας

Την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις καταγγελίες για σκάνδαλα και κακή διαχείριση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας,επαναφέρει με χτεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.Απαντά έτσι στην κίνηση του υπουργού Εργασίας Ε. Γιαννόπουλου,ο οποίος, σε μια ακόμα προσπάθεια να συγκαλύψει βαρύτατες καταγγελίες, έστειλε στα κόμματα - και στο ΚΚΕ - δυο φακέλους με επιλεγμένα υλικά.

Να σημειωθεί ότι αυτή η κίνηση του Ε. Γιαννόπουλου συνοδεύτηκε με την απομάκρυνση της προέδρου του ΟΕΚ, Ν. Παπαδοπούλου,τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση των θρασύτατων αξιώσεων Μπολτσή σε βάρος του ΟΕΚ για τη γνωστή υπόθεση των 670 διαμερισμάτων στου Ρέντη και ενώ ο υπουργός κάνει "τα αδύνατα - δυνατά" για να επαναφέρει στην προεδρία του Οργανισμού τον γνωστό Θ. Χανακούλα!Στα πλαίσια αυτής της μεθόδευσης και προκειμένου να κατασκευαστούν άλλοθι, εντάσσεται και η δήθεν εισαγγελική "διερεύνηση" της υπόθεσης ΟΕΚ - Μπολτσή, κατά παραγγελία Γιαννόπουλου...

"Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων - σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ - κάνει προφανώς πως δεν καταλαβαίνει την πρόταση του ΚΚΕ, μέσω της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για σύσταση από τη Βουλή Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις καταγγελίες για σκάνδαλα και κακή διαχείριση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Τόσο η πρόταση, όσο και τα θέματα προς εξέταση, που περιέχονται στο κείμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι παραπάνω από σαφή. Επομένως, η αποστολή προς το Κομμουνιστικό Κόμμα δυο φακέλων, με επιλεγμένα υλικά, μόνο ως απόπειρα συγκάλυψης μπορεί να ερμηνευτεί. Και αν ο συγκεκριμένος υπουργός, για λόγους που αυτός γνωρίζει, θέλει τη συγκάλυψη, η κυβέρνηση αποδέχεται κάτι τέτοιο; Σ' αυτό το ερώτημα, η καλύτερη απάντηση είναι να προχωρήσει η ίδια η κυβέρνηση και με δική της πρόταση να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Σε ό,τι αφορά τις ύβρεις και τις χυδαιότητες του συγκεκριμένου υπουργού σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και του "Ριζοσπάστη", πρέπει να είναι κοινή συνείδηση πως αυτά είναι τα όπλα του. Τα μόνα, εξάλλου, που του απόμειναν στην αντιΚΚΕ υστερία του. Τα στελέχη του ΚΚΕ και ο "Ριζοσπάστης" δε λειτουργούν αυτόνομα και στη βάση ιδιοτελών συμφερόντων. Τα στελέχη του ΚΚΕ, ο "Ριζοσπάστης", τα συνδικάτα των οικοδόμων, έντιμοι άνθρωποι στον ΟΕΚ, απέτρεψαν, μέχρι στιγμής, μια ζημιά πολλών δισ. δραχμών για τον Οργανισμό. Γιατί ενοχλεί κάποιους αυτό;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ