Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μονοπαραταξιακό προεδρείο στο Σκαραμαγκά

Μονοπαραταξιακό προεδρείο συγκρότησε η ΠΑΣΚΕ στο σωματείο των εργαζόμενων στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά,απορρίπτοντας την πρόταση της "Εργοστασιακής Επιτροπής" (ΕΕ) για αντιπροσωπευτική συμμετοχή όλων των δυνάμεων στο προεδρείο. Στην ακόμα πιο συγκεκριμένη πρόταση της ΕΕ για την ανάδειξη στελέχους της στη θέση του γενικού γραμματέα - μιας και αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, διπλασιάζοντας σχεδόν τις δυνάμεις της - η απάντηση των στελεχών της ΠΑΣΚΕ ήταν ότι είναι μεγάλες οι διαφορές των δυο παρατάξεων κυρίως στο θέμα της συμφωνίας του 49-51%, η οποία - όπως δήλωσαν - θα προχωρήσει με όποιο κόστος!

Κατά την ίδια συνεδρίαση, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, ανανέωσαν τα "διαπιστευτήριά" τους προς τις επιδιώξεις κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με το μέλλον του Σκαραμαγκά και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ,δηλώνοντας την αποδοχή τους στη συμφωνία 49-51%.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι συνδικαλιστές της ΕΕ τόνισαν ότι παρότι η θέση της παράταξης για την επιχειρησιακή σύμβαση είναι δεδομένη και κινείται στον αντίποδα των επιλογών της πλειοψηφίας, πρέπει να υπάρξει από το σωματείο επιμονή, ώστε τουλάχιστον το 8% που προσανατολίζεται να δώσει η επιχείρηση, να δοθεί σε μια δόση και όχι σε δύο, όπως σχεδιάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ