Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρία δισ. για εργοδότες

Κανονικά καταβάλλει από χτες ο ΟΑΕΔ την επιδότηση του κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις της Θράκης,την οποία είχε "παγώσει", επειδή δε χορηγούσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας τα απαραίτητα κονδύλια, όπως προβλέπεται, ώστε ο ΟΑΕΔ να τα προωθήσει στις επιχειρήσεις. Παρά την αδυναμία του υπουργείου να καταβάλει τα απαραίτητα ποσά, ο ΟΑΕΔ κάλυπτε με δικά του χρήματα (!) τις επιδοτήσεις μέχρι που τις σταμάτησε.

Για να συνεχιστεί η επιδότηση των εργοδοτών, δόθηκαν χτες στον ΟΑΕΔ 3 δισ. δραχμές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το ποσό αυτό είναι - όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ - τμήμα της συμμετοχής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στο πρόγραμμα "επιδότησης του κόστους εργασίας της επαρχιακής βιομηχανίας".

Πρέπει να σημειωθεί ότι το 50% του 1,2 τρισ. δραχμών που προβλέπεται για την υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,δηλαδή 600 δισ. δραχμές, θα προέλθουν από εξωτερικό δανεισμό, για να οδηγηθούν στις τσέπες των αναξιοπαθούντων επιχειρηματιών, οι οποίοι κυρίως ενισχύονται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ