Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ
Κινητοποίηση για τη σωτηρία της

Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν την επόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ευόσμου, προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο της επιχείρησης. Επίσης, καταγγέλλουν τη διοίκηση του δήμου για μεθοδευμένη προσπάθεια χρεοκοπίας της επιχείρησης και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το κλείσιμό της.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου, από την Τρίτη θα ξεκινήσουν ενημερωτική εκστρατεία των δημοτών, οι οποίοι τελικά θα κληθούν να πληρώσουν τα "σπασμένα". Την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αναμένεται να πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, καλώντας τη διοίκηση του δήμου να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή της, που θα επιφέρει ζημιά στο δήμο και θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλιά τους 27 άτομα.

Την Τετάρτη έχει οριστεί συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον περιφερειάρχη, τον νομάρχη, τον δήμαρχο και τον διευθυντή της επιχείρησης, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και οι ενδεχόμενες λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, ώστε να μην μπει λουκέτο στην επιχείρηση. Στη συνάντηση ενδέχεται να παραβρεθεί και ο διοικητής του ΙΚΑ, αφού ένα μεγάλο μέρος των χρεών της επιχείρησης (110 εκατ.) αφορούν εισφορές στο ΙΚΑ.

Τη συνειδητή προσπάθεια της διοίκησης του δήμου, να ξεφορτωθεί από πάνω της την επιχείρηση, βεβαιώνει και το γεγονός ότι επιτρέπει να βγουν σε πλειστηριασμό τα μηχανήματα για 500.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ