Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ετοιμάζεται και η Βοιωτία

Συλλαλητήρια αγροτών στην Κατερίνη, το Αργος και την Ορεστιάδα την ερχόμενη βδομάδα

Ετοιμοι να ξαναμπούν στο μετερίζι του αγώνα είναι και οι αγρότες Βοιωτίας, ενώ χτες οι κτηνοτρόφοι του νομού έκαναν ένα δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Λιβαδιά. Οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τη Νομαρχία, όπου άδειασαν μεγάλες ποσότητες γάλατος.

Τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Βοιωτίας, είναι το αντικείμενο σύσκεψης που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (27/2) μετά από πρωτοβουλία της ΕΓΣ Θήβας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και στην οποία έχουν έχουν κληθεί αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί. Στα τόσα προβλήματα που δημιουργεί στους αγρότες της Βοιωτίας η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, έρχεται να προστεθεί αυτή περίοδο και άλλο ένα: Στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας οι αγρότες δεν μπορούν να πουλήσουν την παραγωγή πατάτας και κρεμμυδιών, λόγω των αθρόων εισαγωγών από το εξωτερικό (Ολλανδία Τουρκία κ.ά.).

Νέα συλλαλητήρια των κτηνοτρόφων

Την ερχόμενη Τρίτη 27 του μήνα και ώρα 11 πμ, οι κτηνοτρόφοι της Πιερίας πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Κατερίνη, έξω από το κτίριο της Νομαρχίας. Την ίδια ώρα την Τετάρτη 28 Φλεβάρη οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας, προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Αργος, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κτηνοτρόφων Αργολίδας. Στις 29 του μήνα επίσης οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Διδυμότειχου - Ορεστιάδας, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 10 το πρωί μπροστά από το Επαρχείο στο Διδυμότειχο. Ακόμα, στη Λέσβο, μετά από σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παλλεσβιακού συλλαλητηρίου στις 11 του Μάρτη, στη Μυτιλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ