Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Πρώτο βήμα για την επιτυχία του Συνεδρίου

Την 1 του Μάρτη ξεκινά η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση για την κάλυψη των εξόδων του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Στο δίμηνο Μάρτης - Απρίλης οι κομμουνιστές και οι κνίτες καλούνται να πετύχουν ένα διπλό φιλόδοξο στόχο: Την παρουσίαση και εκλαϊκευση των Προσυνεδριακών Ντοκουμέντων και την υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου των 500 εκατομμυρίων.

Οι στόχοι αυτοί δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητοι, ούτε βέβαια κατακτιούνται εύκολα. Απαιτούν για άλλη μια φορά τη μέγιστη δυνατή προσφορά όλων των κομμουνιστών, που καλούνται να φέρουν τις Θέσεις και Προτάσεις του ΚΚΕ κοντά σε κάθε εργαζόμενο, σε όλους τους τόπους δουλιάς και τα νοικοκυριά. Να αποκαταστήσουν πλήρως τη ζωντανή επαφή και ενημέρωση των εργαζόμενων, σπάζοντας το φράγμα αποκλεισμού που έχουν επιβάλει στο ΚΚΕ οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ. Είναι, άλλωστε, αυταπάτη να περιμένει κανείς πως τα φερέφωνα των μεγάλων συμφερόντων θα προβάλουν την άλλη φωνή, τη φωνή αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους. Η ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από τις προτάσεις του ΚΚΕ γίνεται μόνο με τη ζωντανή επαφή μαζί τους.

Αυτή την εποχή είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η διεύρυνση των δεσμών του Κόμματος με τους εργαζόμενους και η συσπείρωσή τους σε ένα ενιαίο αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο πάλης, όπως προτείνει το ΚΚΕ. Γι' αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία ο ζωντανός διάλογος μαζί τους και η συγκέντρωση της δικής τους πείρας και των δικών τους προτάσεων, που θα αποτελέσουν μεγάλη συμβολή στον Προσυνεδριακό Διάλογο για το 15ο Συνέδριο. Ομως, ούτε για μια στιγμή δεν πρέπει να υποτιμηθεί η σημασία της Οικονομικής Εξόρμησης και το μονόπλευρο βάρος στην πολιτική δουλιά.Οχι μόνο γιατί το ΚΚΕ δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους πέρα από τις συνδρομές των μελών του, την ενίσχυσή του από φίλους και οπαδούς και την κρατική επιχορήγηση με βάση την κοινοβουλευτική του δύναμη. Κυρίως γιατί η Οικονομική Εξόρμηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δουλιά της εκλαϊκευσης των Θέσεων του Κόμματος.Αν, για παράδειγμα, κάποιος εργαζόμενος πειστεί για την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής του ΚΚΕ, είναι βέβαιο πως θα συμβάλει και στην οικονομική στήριξη του Κόμματος.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι πρώτες μέρες της εξόρμησης, γιατί είναι πάντα δείκτης της γενικής επιτυχίας της, αλλά και επειδή η επιτυχία λειτουργεί καταλυτικά, δίνοντας φτερά στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος.Μεγάλα μας όπλα: Η αποφασιστικότητα, το πείσμα και η ανιδιοτελής προσφορά των κομμουνιστών, αρετές που χαρακτηρίζουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αρετές που πάντα υπερνικούν τα όποια εμπόδια.Χρειάζεται, λοιπόν, να ξεδιπλωθεί το κομματικό και κνίτικο δυναμικό με πίστη στην επιτυχία της Πολιτικής και της Οικονομικής Εξόρμησης. Πρώτο βήμα σ' αυτή τη μεγάλη πορεία θα αποτελέσει η επιτυχία της δίμηνης Πολιτικής και Οικονομικής Εξόρμησης. Θα είναι η αρχή της αρχής.Κι αυτή η αρχή πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να γίνει όσο το δυνατό καλύτερα. Πετυχαίνοντας την κάλυψη του 20% του πλάνου από την πρώτη κιόλας μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ