Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ - ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΕΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"
στις Βρυξέλλες αυτή τη φορά

Η ΕΕ και η ΔΕΕ, αποτελούν μεγάλη απειλή καθώς φροντίζουν να κατοχυρώνουν με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των βιομηχάνων - τραπεζιτών τους στην περιοχή, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Ως "σπουδαία και ικανοποιητική εξέλιξη" θεωρεί η κυβέρνηση, τα όσα αρνητικά για τη χώρα διαδραματίσθηκαν στην προχτεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Αιχμάλωτη της πολιτικής της πλήρους εναπόθεσης των προβλημάτων της χώρας στους δήθεν συμμάχους και εταίρους, αρνείται να δει την εξόφθαλμη πλέον πραγματικότητα και να εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα και διδάγματα.

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής κοινοτικός επίτροπος επιχειρούσε να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, που άφησε η προχτεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών. Τακτική, που τήρησε και ο Θ. Πάγκαλος, στις δηλώσεις που έκανε, κατά τη χτεσινή επιστροφή του, στην Αθήνα.

"Η ανακοίνωση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέση του ΚΚΕ, πως η ΕΕ και η ΔΕΕ, όχι μόνο δε διασφαλίζουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας, αλλά αποτελούν και μεγάλη απειλή καθώς φροντίζουν να κατοχυρώνουν με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των βιομηχάνων - τραπεζιτών τους στην περιοχή, ακολουθώντας τη γνωστή πολιτική του "διαίρει και βασίλευε"".

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζεται στην ανακοίνωση, "η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις" επιβάλλεται "να αποδεχτούν την πρόταση του ΚΚΕ και να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ".


ΣΕΛ.  6,   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ