Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνυπεύθυνη η ηγεσία της ΝΔ

Εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, όπως αρμόζει σε ένα... "υπεύθυνο κόμμα" όπως καυχάται ότι είναι, η ηγεσία της ΝΔ επιχείρησε να καταλογίσει ευθύνες στην κυβέρνηση για την "οδυνηρή ήττα" στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Πρόκειται για υποκριτική ενέργεια η οποία έχει σκοπό να επιρρίψει αποκλειστικά τις ευθύνες στους "κακούς χειρισμούς" της κυβέρνησης και να θέσει στο απυρόβλητο τόσο την πολιτική της κυβέρνησης όσο και τις ευθύνες της ηγεσίας της ΝΔ. Η τελευταία ουσιαστικά είναι συνυπεύθυνη για την εξέλιξη στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ αφού έχει συμφωνήσει με την πολιτική που ακολούθησε ο Κ. Σημίτης, όπως έδειξε το πρόσφατο ταξίδι του Μ. Εβερτ στις Βρυξέλλες αλλά και η αποφυγή σχολίων και δηλώσεων για το ταξίδι και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Πολύ περισσότερο που ο Μ. Εβερτ γνώριζε πολύ καλά τις διαθέσεις των "εταίρων", ειδικά των Αγγλων, αφού την περασμένη βδομάδα συνομίλησε με τον Αγγλο ΥΠΕΞ, Μ. Ρίφκιντ.

Αν μάλιστα η αποδοκιμασία και η περιφρόνηση των Ευρωπαίων προς τα ελληνικά δίκαια και συμφέροντα δεν έπαιρνε διαστάσεις ηχηρού ραπίσματος, τότε για την ηγεσία της ΝΔ τίποτα μεμπτό δε θα είχε γίνει.

Ας το καταλάβουν. Κανένα δεν κοροϊδεύουν με την επίδειξη πατριωτισμού και "υπευθυνότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ