Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Μεγάλη απειλή για τη χώρα μας οι "σύμμαχοι"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος με αφορμή το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ Επίκαιρη όσο ποτέ η πρόταση του ΚΚΕ για δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ

"Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ελληνοτουρκική κρίση επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέση του ΚΚΕ πως η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ΔΕΕ όχι μόνο δε διασφαλίζουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας, αλλά αποτελούν και μεγάλη απειλή, καθώς φροντίζουν να κατοχυρώνουν με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των βιομηχάνων - τραπεζιτών τους στην περιοχή ακολουθώντας τη γνωστή πολιτική του "διαίρει και βασίλευε"".

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους ανέχονται και την αμφισβήτηση των συνόρων. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Απόδειξη για τούτο αποτελεί η ανοχή τους στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία και η μετατροπή του προβλήματος από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε νομικό ζήτημα, που πρέπει να επιλυθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γεγονός που αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη.

Η απαίτηση των ΗΠΑ να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάρριψη από την Κούβα δύο ιδιωτικών αεροπλάνων δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας και της χρησιμοποίησης των διεθνών οργανισμών για την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων, ενώ για χώρες όπως η Ελλάδα μία τέτοια προσφυγή ούτε καν συζητιέται και ούτε καν βρίσκεται στους στόχους της κυβέρνησης.

Η προσπάθεια που γίνεται, να περιοριστεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στο βέτο της Μ. Βρετανίας, είναι αποπροσανατολιστική και επιχειρεί να καλύψει το μέγεθος του προβλήματος. Οι πραγματικές προθέσεις του ηγετικού πυρήνα της ΕΕ φάνηκαν πολύ καθαρά και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Την ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές δεν την έχει μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναγορεύσει σε μονόδρομο την ΕΕ και τη συμμόρφωση στις αποφάσεις της και σε πανάκεια την περιβόητη "Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια" (ΚΕΠΑ).

Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πολύ καλά τα συμφέροντα των μέχρι τώρα "συμμάχων" του και κατανοεί κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, πώς η χώρα μας βρίσκεται σε μία περιοχή όπου συγκρούονται ισχυρότατα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και τα σύνορα συνεχώς αμφισβητούνται, στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων.

Η τελευταία εξέλιξη που σημειώθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επιβάλει:

Η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να αποδεχτούν την πρόταση του ΚΚΕ και να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Υπάρχει και ο δρόμος της αντίστασης και της πάλης που ανοίγει μία άλλη προοπτική στη χώρα μας.

Μια τέτοια πολιτική και μόνο μπορεί να έχει την ενεργητική στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ