Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ - ΖΩΝΗ
Οργιο "μαύρης" εργασίας

Σωρεία παραβάσεων έβγαλαν στην επιφάνεια έλεγχοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετά από καταγγελίες των συνδικάτων. Ουσιαστικά μέτρα ζητάνε οι εργαζόμενοι

Διαστάσεις μάστιγας παίρνει το όργιο της "μαύρης" εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Οι επιθεωρήσεις που έκαναν από το Σάββατο μέχρι χτες όργανα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, κατόπιν καταγγελιών ναυτεργατικών σωματείων, έφεραν στην επιφάνεια "χοντρές" παραβάσεις κάθε έννοιας εργατικής νομοθεσίας σε έξι επισκευαζόμενα πλοία!

Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Μιαούλης 1" μέλη πληρώματός του εργάζονταν σε εργασίες επισκευών χωρίς άδεια. Δώδεκα Ελληνες ναυτικοί ανασφάλιστοι απασχολούνταν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Aegean Dolphin".

Επίσης, στο πλοίο "Σούπερ Ναϊάς" απασχολούνται 17 άτομα του συνεργείου αδελφών Παπαδόπουλου ΟΕ χωρίς άδεια εργασίας. Στο ίδιο πλοίο η πλοιοκτήτρια εταιρία απασχολούσε 12 άτομα χωρίς άδεια.

Στο πλοίο "Λισσός" εργάζονταν τρεις Ελληνες χωρίς να είναι καταχωρημένοι σε θεωρημένες καταστάσεις.

Στο φορτηγό πλοίο "Οσιαν. Κ",σημαίας Παναμά, που επισκευάζεται στο μόλο ΔΕΗ Κερατσινίου, διαπιστώθηκε ότι έντεκα άτομα, που ανήκουν στο συνεργείο Κ. Μαζωνάκης - Α. Κοκοράκης ΟΕ δεν ήταν γραμμένοι στη θεωρημένη κατάσταση εργαζομένων.

Εξι άτομα που απασχολούνταν από το συνεργείο Κρόνος ΕΠΕ,δεν είχαν εφοδιαστεί με άδεια εργασίας επισκευών.

Τέλος, στο ναυπηγείο ιδιοκτησίας Α. Βερτόπουλου,στο Πέραμα, συνελήφθη ένας αλλοδαπός που εργαζόταν παράνομα. Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων κυρώσεων στους παραβάτες.

Ο γραμματέας της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",Κ. Ζούκας,μας δήλωσε σχετικά με τους ελέγχους και τα αποτελέσματά τους: "Δυστυχώς, μόνο με πρόστιμα και ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται η "μαύρη" εργασία στο λιμάνι. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πρέπει να βάλει τέλος στην ασυδοσία των εφοπλιστών και να συλλαμβάνει και τους ίδιους τους πλοιοκτήτες. Θα πρέπει, επιτέλους, να συλλαμβάνονται οι ίδιοι οι πλοιοκτήτες και να τιμωρούνται. Εμείς θα συνεχίσουμε σαν σωματείο τους ελέγχους στα πλοία και τις καταγγελίες για την παράνομη απασχόληση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ