Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξαγωγή... "επιμόρφωσης" στη Ρωσία

Συμφωνία ΙΝ.Ε./ΓΣΕΕ και ΟΑΕΔ με τα "ανεξάρτητα" συνδικάτα της Ρωσίας...

Η ανάπτυξη στη Ρωσία της "επαγγελματικής κατάρτισης", της "επιμόρφωσης", των "ινστιτούτων εργασίας" και άλλων γνωστών σε μας ανάλογων... μηχανισμών,περιέχεται σε συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα στη Μόσχα αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και αντιπροσωπεία του ΟΑΕΔ με την Ακαδημία Εργασίας και Κοινωνικών Σχέσεων της Συνομοσπονδίας των "Ανεξάρτητων" Συνδικάτων της Ρωσίας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δέσμευση για κοινή προώθηση πρότασης στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος TACIS (πρόγραμμα "υποβοήθησης" των χωρών της ΚΑΚ για την προσαρμογή τους στις ανάγκες της "ελεύθερης" αγοράς), και από την Αθήνα και από τη Μόσχα για τις εξής πρωτοβουλίες: Μελέτη σκοπιμότητας, σύνταξη προγράμματος ανάπτυξης και έναρξη υλοποίησης του θεσμού "Ινστιτούτο Εργασίας και Επαγγελματικής Κατάρτισης" στη Ρωσία (να σημειωθεί ότι το ινστιτούτο αυτό προβλέπεται ότι θα στηθεί σε τριμερή βάση - εργαζόμενοι - εργοδότες - κράτος - και μάλιστα ύστερα από επιμονή των "ανεξάρτητων" συνδικάτων της Ρωσίας! ). Επιμόρφωση Ρώσων συνδικαλιστών σαν "εκπαιδευτών" στη Μόσχα και στην Αθήνα, καθώς και τη δημιουργία δικτύου στο INTERNET για την εξ αποστάσεως "εκπαίδευση" των στελεχών του μελλοντικού ΙΝΕ/ Ρωσίας. Τρεις μελέτες αγοράς εργασίας στη Ρωσία. Επαγγελματική κατάρτιση εξ αποστάσεως Ρώσων απόστρατων στις νέες τεχνολογίες. Μελέτη σκοπιμότητας και προδιαγραφών, δημιουργία και λειτουργία συστήματος πληροφορικής ανάλυσης της αγοράς της εργασίας της Ρωσίας.

Για την προώθηση του έργου συγκροτήθηκε εξαμελής συντονιστική επιτροπή με τρεις εκπροσώπους από την Ελλάδα και τρεις από τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ