Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο... γίγαντας από το Διδυμότειχο

Το πορτρέτο του Κ. Γκατσιούδη, μεγάλης ελληνικής ελπίδας για μετάλλιο σήμερα

Ο Κώστας Γκατσιούδης με την εκπληκτική φετινή του πορεία θεωρείται από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο. Αλλωστε, το απέδειξε στους προκριματικούς του Σαββάτου όταν με την πρώτη βολή έριξε το ακόντιο στα 83.32 μ. εξασφαλίζοντας νωρίς νωρίς τη συμμετοχή του στον αποψινό τελικό.

Ποιος είναι όμως και τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα;

Στον Εβρο και το μακρινό Διδυμότειχο γεννήθηκε ο Κώστας Γκατσιούδης στις 17/12/1973. Αθλητής του Σπάρτακου Διδυμότειχου από τα πρώτα του χρόνια ασχολήθηκε με τον ακοντισμό.

Με προπονητή τον Θανάση Τσιτσιμάγκα κατάφερε να αναρριχηθεί προς την κορυφή, όπου και "πέρασε στα χέρια" του παλιού πρωταθλητή στο ακόντιο Αντώνη Παπαδημητρίου.

Το 1990 έρχεται η πρώτη μεγάλη διεθνής διάκριση, όπου ήταν 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των εφήβων. Ενα χρόνο αργότερα ήταν ένατος στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το 1992 ο Κώστας Γκατσιούδης φτάνει για πρώτη φορά στην κορυφή,αφού πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με βολή στα 80.30, ενώ το 1994 ήταν πρώτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 20-22 ετών.

Στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα για άλλη μια φορά καταπλήσσει τους πάντες όταν πέρασε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση των προκριματικών (87.12). Ομως η απειρία σε τέτοιου είδους προκλήσεις του στερεί το δικαίωμα για κάτι καλύτερο και μένει 10ος.

Φέτος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Στους Μεσογειακούς του Μπάρι πριν από δυο μήνες κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με βολή στα 89.22, που αποτελεί την τρίτη καλύτερη φετινή και την πέμπτη όλων των εποχών στον ακοντισμό.

Ο Κώστας Γκατσιούδης συγκαταλέγεται πλέον στην ελίτ του ακοντισμού. Δεν απομένει παρά μονάχα η επιβεβαίωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ