Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το μεγάλο βήμα δεν έγινε

Παυλακάκης και Θάνου "κόλλησαν" στους ημιτελικούς, παίρνοντας την 5η θέση

Ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και θλίψης άφησαν το Σαββατοκύριακο στους Ελληνες φιλάθλους οι δυο σπρίντερ μας Αγγελος Παυλακάκης και Κατερίνα Θάνου, που έφθασαν μέχρι τα ημιτελικά των 100μ.

"Καταραμένο" νούμερο και για τους δυο το 5, αφού κατά τραγική σύμπτωση στους ημιτελικούς της Κυριακής τερμάτισαν σ' αυτή τη θέση, σβήνοντας και τυπικά το "δικαίωμα στο όνειρο". ΟΠαυλακάκης σημείωσε χρόνο 10.29 ενώ η Θάνου 11.34.

"Τουλάχιστον θα λέω ότι νίκησα τον Μπέιλι στα προκριματικά", δήλωσε ο Αγγελος Παυλακάκης μετά την κούρσα, παραδίδοντας μαθήματα ήθους και λογικής.

"Δεν έχω φτάσει ακόμα σε επίπεδο, για να κάνω τρεις κούρσες φουλ και η τρίτη να μου δίνει την πρόκριση. Θέλω πολλή δουλιά για τον τελικό. Αλλωστε, το πανελλήνιο ρεκόρ και η πρωτιά στα προκριματικά νομίζω ότι είναι πάρα πολλά", επισήμανε ο νεαρός αθλητής.

Από την άλλη η Κατερίνα Θάνου τα είχε για άλλη μια φορά με την ατυχία της, αφού η ημιτελική σειρά που κληρώθηκε περιλάμβανε τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος (Οτεϊ, Φάινς, Μίλερ). Μάλιστα ας σημειωθεί ότι με το 11.34 εάν ήταν στην άλλη σειρά θα είχε πάρει την πρόκριση στο τελικό.

"Εχω συνηθίσει πλέον, αλλά τι να κάνουμε στον αθλητισμό μετράει πολύ η τύχη. Δεν επηρεάστηκα από την άκυρη εκκίνηση που είχα απλά ήμουν σε μια σειρά με εξαιρετικές αντιπάλους. Επόμενος στόχος η σκυταλοδρομία που θα προσπαθήσω για μια καλή παρουσία", τόνισε η Ελληνίδα σπρίντερ.

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξαν τους αγώνες τους και οι δυο σπρίντερ στα προκριματικά του Σαββάτου.

Ο Αγγελος Παυλακάκης στο πρώτο γύρο πήρε την πρώτη θέση στη σειρά του, αφήνοντας δεύτερο τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Ντόνοβαν Μπέιλι και σημειώνοντας παράλληλα πανελλήνιο ρεκόρ με 10.11. Στον επόμενο γύρο κατέλαβε τη δεύτερη θέση με χρόνο με 10.22 πίσω από τον Καναδό Σουρίν (10.06).

Μια από τα ίδια και για την Κατερίνα Θάνου που το Σάββατο το πρωί πήρε την πρώτη θέση στην 1η προκριματική σειρά με 11.32. Στο δεύτερο γύρο πήρε την τρίτη θέση με 11.19, αφού έδωσε μάχη πάνω στο νήμα με την Αμερικανίδα Κρίστι Γκέινς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ