Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΤΡΟΛΑ
Εκβιάζει και για νέα μείωση προσωπικού

Στα σχέδιά της η κατάργηση των τμημάτων συντήρησης και πυρασφάλειας, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων

Για "εθελούσια έξοδο" 220 εργαζομένων, από τους 780 που συνολικά απασχολεί, εκβιάζει η διοίκηση των διυλιστηρίων ΠΕΤΡΟΛΑ,ιδιοκτησίας Λάτση,με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε από τις 15 του Φλεβάρη.

"Στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης και της εξασφάλισης της βιωσιμότητά της, η εταιρία επιδιώκει τη μείωση του προσωπικού της", αναφέρει συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση. Πρόσχημα το οποίο - όπως εκτιμούν εργαζόμενοι - δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μιας και οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά. Την ίδια ώρα που κάνει λόγο για "εθελούσια έξοδο", διευθυντές της επιχείρησης καλούν έναν έναν ξεχωριστά τους εργαζόμενους, που είναι καταγραμμένοι στη "μαύρη λίστα" και τους ζητούν να φύγουν από μόνοι τους - αιτήσεις αποχώρησης μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τις 15 του Μάρτη - γιατί αλλιώς θα απολυθούν οπωσδήποτε με το 2% που επιτρέπει ο νόμος και θα χάσουν και τα λεγόμενα "κίνητρα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της επιχείρησης είναι η κατάργηση σε μια πορεία των τμημάτων συντήρησης και πυρασφάλειας, ενδεχόμενο που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και τη ζωή των εργαζομένων.Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο "κύμα" ομαδικών απολύσεων, μέσα σε λίγους μήνες. Τον περασμένο Ιούλιο είχαν με τον ίδιο τρόπο απολυθεί 330 εργαζόμενοι και ειδικότερα 200 από τη διεύθυνση νέων έργων και 130 από το προσωπικό της εταιρίας.

Κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας επικρατεί στους εργαζόμενους, τόσο από το γεγονός των απανωτών ομαδικών απολύσεων, όσο και απ' την εμφάνιση του φαινομένου των εργολαβιών. Οπως ακούγεται πολύ στο εργοστάσιο, σε μια πορεία οι εργαζόμενοι από ολόκληρα τμήματα δουλιάς θα αντικατασταθούν από συνεργεία εργολάβων. Παρ' όλα αυτά το επιχειρησιακό σωματείο αδρανεί και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ορίσει γενική συνέλευση για μετά τις 15 του Μάρτη που λήγει η προθεσμία των "οικειοθελών αποχωρήσεων" που έχει ορίσει η εταιρία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ