Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση για τις 8 Μάρτη

Πρωτοβουλία εργατικών συνδικάτων για το γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας

Με συγκέντρωση στις 8 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, τιμούν πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. "Τιμούμε την εξέγερση των γυναικών του 1857, γράφοντας τις δικές μας αγωνιστικές παραδόσεις, που θα αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας", τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση έχουν τα σωματεία Κλάδων Ενδυσης Αττικής, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Φαρμακεργατών Αθήνας, Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων και Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές.

Πέρασαν 139 χρόνια - σημειώνεται στην ανακοίνωση - από τις 8 Μάρτη 1857 που οι ράπτριες της Ν. Υόρκης ματοκυλίστηκαν απ' την Αστυνομία, γιατί με απεργία διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες δουλιάς. Σήμερα - επισημαίνεται - εργάτριες και υπάλληλοι αντιμετωπίζουμε, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, μια πολιτική που επιδιώκει να μας επιστρέψει ξανά πίσω στον Μεσαίωνα, τότε που οι άνθρωποι δούλευαν από το πρωί ως το βράδυ σαν σκλάβοι για να ζήσουν. Το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση - υπογραμμίζεται - μπαίνουν στο στόχαστρο της εργοδοσίας, η κυβέρνηση συνεργεί στην εκμετάλλευσή μας, περιορίζοντας την κοινωνική πρόνοια, ενώ η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, από κοινωνικά αγαθά, γίνονται εμπορεύματα.

Τα συνδικάτα καλούν όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να διεκδικήσουν μέτρα κατά της ανεργίας, ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρα για την κοινωνική προστασία της οικογένειας και των μελών της κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ