Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Από αναβολή σε αναβολή

Μ. Κωστόπουλος: Απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Δείχνει πού το πάει. Οι συνταξιούχοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους

Για δεύτερη συνεχή φορά, λόγω της απουσίας του αρμόδιου υφυπουργού Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκη,αναβλήθηκε χτες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή η ολοκλήρωση της συζήτησης πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τον επανακαθορισμό των κατώτατων συντάξεων του ΙΚΑ στα είκοσι ημερομήσθια του ανειδίκευτου εργάτη και των άλλων Ταμείων στο 80% των αποδοχών των εν ενεργεία ασφαλισμένων. Την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός δεν παρέστη στη συνεδρίαση προβάλλοντας σαν δικαιολογία το ότι συνόδευε τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Β. Μπρακατσούλας,είπε ότι "μπλοκαρίστηκε σε σύσκεψη ο κύριος Φαρμάκης", ισχυριζόμενος ότι κατά τη συζήτηση "δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του".

Τα λεγόμενα από τον πρόεδρο της Επιτροπής προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του συνόλου σχεδόν των παραβρισκόμενων βουλευτών. "Μπορεί έτσι να γίνει συζήτηση;", αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,προσθέτοντας "ασκούμε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί να πληροφορούμεθα από τις εφημερίδες τις θέσεις της". Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Γεωργακόπουλος,αφού σημείωσε ότι δικαίως διαμαρτύρεται ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τόνισε: "Δεν μπορούμε να συζητάμε ερήμην του υπουργού". Και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Λ. Αποστολίδης παραδέχτηκε ότι: "Καλό θα είναι ο υπουργός να έρθει να μας εξηγήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης". Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος,επισήμανε ότι και την περασμένη εβδομάδα απουσίαζε ο Ν. Φαρμάκης, σημειώνοντας ότι αν τελικά γινόταν η χτεσινή συζήτηση απουσία του τα μέλη της Επιτροπής ηθελημένα θα συνέβαλαν στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου. Ανάλογη ήταν και η στάση του βουλευτή της Πολιτικής Ανοιξης Αν. Νικόπουλου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής μετά από τις παραπάνω τοποθετήσεις προσπάθησε μάλλον ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τον Ν. Φαρμάκη ρίχνοντας την ευθύνη σε εργαζόμενους στη Βουλή λέγοντας: "Ο υπουργός είναι δικαιολογημένος. Δεν ειδοποιήθηκε από παράλειψη της υπηρεσίας"!!

"Η στάση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και δείχνει το πού το πάει. Οι συνταξιούχοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους", δήλωσε στο "Ριζοσπάστη" ο Μ. Κωστόπουλος.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής προγραμματίστηκε για την επόμενη Τρίτη. Την ίδια μέρα δηλαδή που οι συνταξιούχοι στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιούν στην πλατεία Κάνιγγος πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας ανθρώπινες συντάξεις.

Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ