Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Είμαστε σύμφωνοι με τον ΣΕΒ"

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη η δήλωση του "εκσυγχρονιστή" και "κεντροαριστερού" Κ. Σημίτη ότι "με τις απόψεις τις οποίες εξέφρασε ο ΣΕΒ είμαστε σε πολλά σημεία σύμφωνοι", μετά τη συνάντηση που είχαν προχτές. Διάβολε, με ποιον θα συμφωνούσε; Με τα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς ή με τους συνταξιούχους, τους οποίους παρέπεμψε σε... διάλογο έως τον Ιούνιο και βλέπουμε;

Εχουν, όμως, και σημασία τα "σημεία" στα οποία συμφώνησαν ΣΕΒ και Κ. Σημίτης. Ας δώσουμε το λόγο στον πρωθυπουργό: Πρέπει να τηρηθεί ο προϋπολογισμός (διάβαζε άγρια λιτότητα κτλ.), να περιοριστεί η σπατάλη του δημόσιου τομέα (διάβαζε σφαγιασμό των κοινωνικών δαπανών), να υπάρξει απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, όπου "δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια, σε σχέση με τη δράση των επιχειρήσεων".

Με άλλα λόγια, ο Κ. Σημίτης... όρθωσε το ανάστημά του στις παράλογες αξιώσεις των βιομηχάνων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα.

Τουλάχιστον, οι προκάτοχοί του τηρούσαν τα προσχήματα. Φαίνεται ότι ο Κ. Σημίτης είτε δεν μπορεί είτε δε θέλει να το κάνει. Ετσι κι αλλιώς, όμως, οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ