Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτικές ομολογίες

Εδώ πια δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Εδώ δεν έχουμε τη συνήθη ανταλλαγή "κατηγοριών" - ομολογιών του τύπου "εσύ είναι ξενόδουλος, όχι εσύ είσαι ξενόδουλος". Εχουμε φτάσει πλέον στο σημείο οι κυβερνώντες αυτού του τόπου να μην επιχειρούν καν να αποποιηθούν των κατηγορίων που τους φέρουν να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο ξένων κέντρων. Αντίθετα, εισερχόμαστε στην εποχή όπου η υποταγή και η υποτέλεια όχι μόνο θα ομολογείται, αλλά και θα εμφανίζεται ως δεδομένο συστατικό της πολιτικής ζωής του τόπου!

***

Προχτές, ήταν ο Μ. Εβερτ που υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ξένοι παράγοντες επεμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας, θέτοντας υπό την προστασία τους την κυβέρνηση Σημίτη και "συνιστούν" στους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς - μεταξύ των οποίων και τη ΝΔ, προφανώς - "ότι δεν πρέπει να ασκείται αυτή την ώρα πίεση κατά της κυβερνήσεως"! Ο "Ρ" έθεσε χτες το ζήτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στον εκπρόσωπο, δηλαδή, της κυβέρνησης, η οποία φέρεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τελεί υπό την κηδεμονία "ξένων παραγόντων". Και να τι απάντησε ο Δ. Ρέππας: "...είναι κοινή εμπειρία όλων ότι δυνάμεις ξένες... προσπαθούν να προωθήσουν τη δική τους πολιτική. Η ελληνική πολιτική ιστορία, παλιότερη και σύγχρονη, νομίζω ότι είναι γεμάτη από παρεμβάσεις ή προσπάθεια άσκησης επιρροής στα ελληνικά πολιτικά πράγματα... Εχω την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση ασκεί την πολιτική της με βάση τα συμφέροντα του Εθνους"...

***

Μάλιστα. Μόνο που το ερώτημα είναι τόσο σαφές που οι "πεποιθήσεις" του καθενός περί του πώς πολιτεύεται η κυβέρνηση περισσεύουν. Και το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση αποδέχεται ότι τελεί υπό κηδεμονία και αν αντιπαρέρχεται τέτοιες κατηγορίες. Δεν υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος που να αντιλαμβάνεται την απάντηση του Δ. Ρέππα ως προσπάθεια να αντιπαρέλθει την κατηγορία. Πολύ περισσότερο που, όταν ρωτήθηκε από το "Ρ" αν λέγοντας "σύγχρονη πολιτική ιστορία" εννοεί ότι και η σημερινή είναι μια περίοδος επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών στα πολιτικά πράγματα της χώρας, απάντησε: "Είναι γνωστό ότι η σύγχρονη πολιτική ιστορία είναι η ιστορία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο"!

Συμπέρασμα: Εχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που, επειδή τα αφεντικά σε αυτή τη φάση "δεν την παίζουν", διαμαρτύρεται ότι δεν είναι εκείνη "όργανό" τους, αλλά η κυβέρνηση. Εχουμε μια κυβέρνηση, που αντί να προσπαθεί να "καθαρίσει το όνομά της", ανάγει το ζήτημα των επεμβάσεων των ξένων παραγόντων σε μάθημα πολιτικής ιστορίας. Και εις ανώτερα.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ