Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Ανακοίνωση του Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Οχι στην τρομοκρατία! Ναι στην ειρήνη!

Οχι σε κυβέρνηση με το κόμμα Λικούντ

Οι εγκληματικές τρομοκρατικές επιθέσεις, που διαπράχτηκαν σε Ιερουσαλήμ, Ασκελόν και Τελ Αβίβ, προξένησαν μεγάλη αιματοχυσία. Εκ μέρους των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ, Εβραίων και Αράβων, το Γραφείο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ο στόχος των επιθέσεων ήταν η δολοφονία ισραηλινών άμαχων, αλλά και παράλληλα η δολοφονία της δυνατότητας της συνέχισης της ειρηνευτικής διαδικασίας και της επίτευξης μιας δίκαιης ειρήνης, που να διασφαλίζει την ασφάλεια όλων των λαών και την προσωπική ασφάλεια και το μέλλον των Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.

Η απόφαση της κυβέρνησης στις 4 Μαρτίου να επιτρέψει στη διοίκηση των ειδικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων ν' αναλάβει στρατιωτική δράση ακόμα και στα εδάφη που έχουν μεταβιβαστεί στην Παλαιστινιακή Αρχή (Περιοχή Β) και να προσφύγει σε ακραία μέτρα συλλογικών αντιποίνων, όπως την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα εδάφη αυτά προς το Ισραήλ, την κατεδάφιση σπιτιών και τις απελάσεις, δε θα συμβάλουν στην ασφάλεια, αλλά μόνο στην όξυνση της κατάστασης.

Η προσφυγή σε μια στρατιωτική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της διένεξης γενικότερα, αποτελεί μια επικίνδυνη αυταπάτη, που μας έχει ήδη οδηγήσει σε πολέμους και αιματοχυσίες. Η πραγματική και ουσιαστική λύση έγκειται στην επίτευξη μιας μόνιμης ισραηλινο - παλαιστινιακής ειρήνης στη βάση της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967.

Το ΚΚΙ και οι σύμμαχοί του στο Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα, έχουν ταχθεί ανοιχτά ενάντια στην πρόωρη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Είχαμε απαιτήσει να ολοκληρώσει η σημερινή κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από το φιλοκυβερνητικό κοινοβουλευτικό συνασπισμό, τη θητεία της και να πραγματοποιήσει επιπρόσθετη πρόοδο στις πολιτικές διαπραγματεύσεις. Τώρα το Λικούντ επισείει την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών για να εξαναγκάσει το Εργατικό Κόμμα και να το περιλάβει στην κυβέρνηση.

Το Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΙ προειδοποιεί για τις ολέθριες συνέπειες της ένταξης του Λικούντ στον κυβερνητικό συνασπισμό. Ο σχηματισμός μιας "κυβέρνησης εθνικής ενότητας" θα σύρει την κυβερνητική πολιτική στον κατήφορο των αντεθνικών και ολέθριων πολιτικών του Λικούντ και της άκρας Δεξιάς και μπορεί να ξεριζώσει τα βλαστάρια της ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.

Για ν' απομονωθεί η Δεξιά και να προστατευτεί η ευκαιρία για την ειρήνη, το ΚΚΙ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, Εβραίους και Αραβες ν' αναπτύξουν δημόσιες δραστηριότητες ενάντια στην τρομοκρατία και τα συλλογικά αντίποινα και για μια δίκαιη ισραηλινο - παλαιστινιακή ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ