Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Εγινε ο κυβερνητικός συνασπισμός

ΒΙΕΝΝΗ.-

Επειτα από διαπραγματεύσεις δύο μηνών, τα δύο μέχρι τώρα κυβερνώντα κόμματα στην Αυστρία, το Σοσιαλδημοκρατικό του καγκελάριου Φραντς Βρανίτσκι και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του υπουργού Εξωτερικών και αντικαγκελάριου Βόλφγκανγκ Σιούσελ, κατέληξαν χτες το πρωί σε συμφωνία συνέχισης του κυβερνητικού τους συνασπισμού.

"Συμφωνήσαμε σε ένα ευρύ πρόγραμμα συνεργασίας", δήλωσε ο καγκελάριος Φρ. Βρανίτσκι και πρόσθεσε ότι "με τη συνεργασία αυτή θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την τετραετή θητεία της κυβέρνησης".

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η μείωση κατά δύο των μέχρι τώρα 16 υπουργείων και ο περιορισμός από τέσσερα σε δύο του αριθμού των υφυπουργείων. Συγχωνεύονται τα υπουργεία Επιστημών και Συγκοινωνιών, καθώς και το υπουργείο Περιβάλλοντος με εκείνο για θέματα οικογένειας, ενώ καταργούνται τα υφυπουργεία Συντονισμού και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, οι αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται τώρα στο υφυπουργείο Καγκελαρίας.

Στην κυβερνητική συμφωνία αντέδρασαν με επιφυλάξεις και κριτική τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία δε βλέπουν καμιά ουσιαστική αλλαγή στη μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ