Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολος ο θίασος επί σκηνής

Επιστράτευσαν μια σειρά από φυλές της υφηλίου για να αποδείξουν τηλεοπτικά ότι η αγορά μετοχών του ΟΤΕ συμφέρει. Σε ρόλο θεατή η ΟΜΕ - ΟΤΕ

Γιαπωνέζοι, Αφρικανοί, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, άνθρωποι από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Επιστρατεύτηκαν πρωί πρωί μαζί με διακόσιους και πλέον Ελληνες κομπάρσους (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά με κατάλληλα βαμμένα τα πρόσωπά τους) για να μεταφέρουν το μήνυμα... "Ο ΟΤΕ μάς ενώνει". Σε τηλεοπτικό στούντιο είχε μετατραπεί το ισόγειο του μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι χτες το πρωί, καθώς ο χώρος είχε κατακλυστεί από το "απαραίτητο" έμψυχο και άψυχο δυναμικό για τις ανάγκες της τηλεοπτικής διαφημιστικής καμπάνιας. Ακόμη και ελικόπτερο στριφογύριζε γύρω από το κτίριο για μια πιο φαντασμαγορική λήψη του κτιρίου, όπως είχε κάνει και την προηγούμενη μέρα στις δορυφορικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού στις Θερμοπύλες.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η διαφημιστική προβολή του Οργανισμού παίρνει τέτοιες γιγαντιαίες διαστάσεις (καταχωρήσεις στον Τύπο, διαφημιστικά σποτ στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση), και όλα αυτά για να ξεπουληθεί ο ΟΤΕ πιο εύκολα στους ιδιώτες. Κυβέρνηση και διοίκηση τρέμουν στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης αποτυχίας. Τα συμφέροντα, άλλωστε, που διακυβεύονται είναι πολλά.

Οσο για το "πόσο θα στοιχίσει το μαλλί" της διαφημιστικής καμπάνιας, οι καταναλωτές να είναι καλά... μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια θα πληρώσουν μόνο... Ομως, οι συνολικές δαπάνες της μετοχοποίησης (προμήθεια αναδόχων, εκτύπωση Ενημερωτικού Δελτίου και των νέων μετοχών, διαφήμιση κλπ.) θα είναι ακόμα μεγαλύτερες και αισίως θα φτάσουν τα... 5 δισεκατομμύρια δραχμές που σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου την επιχείρηση. Δεν ξέρουμε αν πράγματι "ο ΟΤΕ μάς ενώνει", όπως διατείνεται το διαφημιστικό σλόγκαν, αλλά σίγουρα "ζεσταίνει" τις τσέπες των εμπλεκόμενων στη διαδικασία μετοχοποίησής του.

Εκδηλες πάντως ήταν χτες οι αντιδράσεις τον εργαζομένων στο μέγαρο των κεντρικών υπηρεσιών, με αφορμή το περιστατικό των γυρισμάτων για την τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια. Η αντίδραση αυτή έχει αποδέκτη και την πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ, η οποία παρακολουθεί από μακριά τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της εισόδου του Οργανισμού στο Χρηματιστήριο χωρίς να κάνει κάτι για την πρακτική παρεμπόδισή της. Οταν μάλιστα το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσουκαλάς,απευθύνθηκε στον γενικό γραμματέα της, Στ. Ανέστη,με αίτημα ν' αντιδράσει το συνδικάτο και να μπλοκάρει τις διαδικασίες, εισέπραξε την ειρωνική του απάντηση: "Τι να κάνουμε να σηκώσουμε και εμείς ελικόπτερα..;" Η στάση αυτή τονίζει ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ - ΟΤΕ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας δεν έχει καμιά διάθεση να συνεχίσει τον αγώνα και να παρεμποδίσει πρακτικά της διαδικασίες της ιδιωτικοποίησης, εκφράζοντας με αυτό το τρόπο και το κοινό αίσθημα των χιλιάδων εργαζομένων.

Στο μεταξύ, το ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ενέκρινε στη χτεσινή του συνεδρίαση το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, που προβλέπει την έκδοση 24.014.348 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Η ονομαστική αξία της μετοχής είναι 750 δραχμές, ενώ οι νέοι κάτοχοι των μετοχών θα εισπράξουν μέρισμα 130 δραχμές περίπου για κάθε μία από τα κέρδη της χρήσης του προηγούμενου έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ