Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σκάνδαλο που... βρωμάει πετρέλαιο!

Πολιτικές προεκτάσεις αποκτά πλέον το όργιο λαθρεμπορίας και φοροκλοπής που επιδίδονται εταιρίες πετρελαιοειδών με επικεφαλής τους κυρίαρχους του κλάδου (Λάτση - Βαρδινογιάννη), μετά τις αποκαλύψεις του διευθυντή επιθεώρησης τελωνείων

Πολιτικές προεκτάσεις αποκτά πλέον το σκάνδαλο με τις εταιρίες πετρελαιοειδών οι οποίες λυμαίνονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμές από φοροκλοπή και λαθρεμπορία, ζημιώνοντας αντίστοιχα το κράτος και τους ίδιους τους φορολογούμενους. Αυτό προκύπτει από χτεσινές σχετικές δηλώσεις του διευθυντή επιθεωρήσεων τελωνείων, Γ. Χρυσικόπουλου,σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι οι εταιρίες πετρελαιοειδών - μεταξύ των οποίων οι κυρίαρχοι του κλάδου "Μότορ Οιλ" και "Πετρόλα" - λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στο χώρο. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι από τη φοροκλοπή και τη λαθρεμπορία, που γίνεται στα πετρέλαια και το οινόπνευμα, από τις εταιρίες των δύο κλάδων, το δημόσιο χάνει ποσά που ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια δραχμές!

Συγκεκριμένα, ο Γ. Χρυσικόπουλος αναφέρθηκε ονομαστικά στις εταιρίες πετρελαιοειδών των ομίλων Βαρδινογιάννη και Λάτση,τις οποίες κατάγγειλε ότι δεν πληρώνουν στο δημόσιο 200 δισ. δραχμές. Οπως είπε, χαρακτηριστικά, εκκρεμεί η είσπραξη 200 δισ. δρχ. από υπερημερίες των καυσίμων που εναποτίθενται σε δεξαμενές των διυλιστηρίων των εταιριών ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και ΠΕΤΡΟΛΑ. Αποκάλυψε μάλιστα και πολιτικές προεκτάσεις του θέματος, που δε φαίνεται να είναι καθόλου άσχετο με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εταιριών πετρελαιοειδών, ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς,εξέδωσε πρόσφατα διαταγή, με την οποία καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να μην επιδιώξουν την είσπραξη του παραπάνω ποσού από τις δύο εταιρίες.

Το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο υφυπουργός, για το "πάγωμα" της είσπραξης των 200 δισ. από τις ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και ΠΕΤΡΟΛΑ - σύμφωνα με τον Γ. Χρυσικόπουλο - ήταν πως η υπόθεση, (περιέργως, όπως ο ίδιος υποστηρίζει), βρίσκεται στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Επίσης, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στην έκδοση νέας εντολής για την είσπραξη των 200 δισ. "προκαλώντας" την ουσιαστικά να αποδείξει ότι δεν παρεμποδίζουν τις έρευνες.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι ο Γ. Χρυσικόπουλος επιχειρεί να εμφανίσει αποστασιοποιημένο τον υπουργό Οικονομικών από το όλο θέμα, λέγοντας ότι ο Αλ. Παπαδόπουλος "εξέδωσε πριν από πέντε μήνες την αρχική εντολή είσπραξης των υπερημεριών από τις δύο εταιρίες", ενώ έκανε λόγο για άσκηση εκβιασμού σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του με αφορμή τέτοιες υποθέσεις λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη φοροδιαφυγή από διακίνηση οινοπνευματωδών λέγοντας ότι και σ' αυτό τον κλάδο πραγματοποιείται τεράστια φοροδιαφυγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ