Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργίες στη ΔΕΗ

Με 24ωρη, την Τρίτη 12 του Μάρτη, αρχίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται στις 21 - 22 Μάρτη με 48ωρη απεργία

Με την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,για την Τρίτη 12 Μάρτη,αρχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενώ θα ακολουθήσει 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Μάρτη, με αιτήματα τη χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων μέσα από τη σύμβαση εργασίας για το 1996, την αναγνώριση από τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση της αναλογιστικής μελέτης του ασφαλιστικού φορέα τους και τη μη κατάθεση του "ψευδεπίγραφου" σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ.

Τα ίδια αιτήματα είχε προβάλει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, καλώντας σε συμμετοχή και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 22 Φλεβάρη, ενώ το προηγούμενο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος περιοδειών σε χώρους δουλιάς. Οσον αφορά τη σύμβαση εργασίας, οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί μετά την καθολική αρνητική αντιμετώπιση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να "διεκδικήσουμε αγωνιστικά τη λύση των αιτημάτων μας", καλεί η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ,σημειώνοντας την ανάγκη για διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ,αποκατάσταση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, "υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης" και "άμεση πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού".

  • Σήμερα, εξάλλου, αρχίζουν και οι εργασίες του 32ου Γενικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ,που θα ολοκληρωθούν αύριο. Στο Συμβούλιο παίρνουν μέρος 250 αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα και ξένες αντιπροσωπείες. Επίσης τηΔευτέρα 11 Μάρτη πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΤΕ - ΔΕΗ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ