Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλειστά τα φαρμακεία σήμερα και αύριο

Συγκέντρωση των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά στην πλατεία Κάνιγγος σήμερα, ώρα 10.30 πμ, και αύριο στη Νομαρχία Αθήνας, ώρα 10.00 πμ

Κλειστά είναι σήμερα και αύριο τα φαρμακεία στην Αθήνα,τον Πειραιά,τα Γιάννενα,τη Θεσπρωτία,τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.Σήμερα οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά θα πάρουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10.30 πμ. Αύριο, στις 10 πμ, θα συγκεντρωθούν έξω από τη Νομαρχία Αθήνας (Κηφισίας 125), με αίτημα την καταβολή των 10 δισ. δραχμών που τους χρωστά το δημόσιο για τους ασφαλισμένους του, ενώ στις 6 μμ της ίδιας μέρας οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά θα κάνουν νέα γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο "Χολιντέι Ιν", για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, καθώς και το θέμα της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία.Οι φαρμακοποιοί αντιτίθενται στη δέσμη μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τα φάρμακα. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή "λίστας" φαρμάκων και δηλώνουν πως δε δέχονται μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και Πρέβεζας "διατρανώνουν την πλήρη αντίθεσή των φαρμακοποιών στις αποσπασματικές ρυθμίσεις για τις φαρμακευτικές δαπάνες και στα καταστροφικά μέτρα για το φαρμακείο". Οι τέσσερις σύλλογοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση διαλύει το κράτος πρόνοιας, υποβαθμίζει τη φαρμακευτική περίθαλψη, στερεί φάρμακα από τους ασφαλισμένους, εξοντώνει τα φαρμακεία, υπερασπίζεται και προστατεύει τα συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακευτικών μονοπωλίων και αγνοεί προκλητικά τις ολοκληρωμένες προτάσεις των φαρμακοποιών που αποσκοπούν στην οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και στη βελτίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης. Καλούν όλους τους ασφαλισμένους να παλέψουν μαζί τους για "να παίρνουν όλα τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση της υγείας τους μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων" και για να απαιτήσουν ποιοτικό φάρμακο, σωστά κοστολογημένο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ