Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Ενωμένοι και ανυποχώρητοι στο δρόμο του αγώνα

Αρχή νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων η χτεσινή συγκέντρωση της Αθήνας

Το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν ανυποχώρητα για να αποκρούσουν την επίθεση που δέχονται από την κυβερνητική πολιτική και να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους έστειλαν, χτες στην κυβέρνηση και τα μονοπώλια, εκατοντάδες επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι (ΕΒΕ), που πήραν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Αθήνας, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΣΕΑ - ΜΜΕ) της πρωτεύουσας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία της ΣΕΑ παρέδωσε ψήφισμα στα κόμματα. Στην κεντρική ομιλία του ο πρόεδρος της ΣΕΑ Μ. Διαμαντής υπογράμμισε ότι οι ΕΒΕ δεν μπορούν να μείνουν απαθείς μπροστά στην επιχείρηση αφανισμού τους που έχει στηθεί από την κυβέρνηση, που ακολουθεί πιστά τις εντολές των ντόπιων και ξένων διευθυντηρίων των μονοπωλίων.

Αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι ΜΜΕ, ο Μ. Διαμαντής ανέφερε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο ξεπερνάνε τις 300.000, ενώ άλλες 400.000 τουλάχιστον βρίσκονται σε πορεία αργού θανάτου. Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 57% των ΕΒΕ, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καταφεύγουν σε τοκογλύφους, πληρώνοντας επιτόκιο 100% - 120% το χρόνο, καθώς οι πόρτες των τραπεζών είναι γι' αυτούς κλειστές.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης,ο οποίος μετέφερε για άλλη μια φορά την έμπρακτη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των ΕΒΕ και υπογράμμισε ότι "άλλος δρόμος απ' τον αγώνα δεν υπάρχει". Εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ ο πρόεδρος Δ. Κορφιάτης κατήγγειλε την αναλγησία της κυβέρνησης και τόνισε ότι η χτεσινή συγκέντρωση της Αθήνας σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Το ψήφισμα

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα, οι ΕΒΕ αγωνίζονται και ζητάνε:

  • Την ανατροπή του αντιαναπτυξιακού θεσμικού πλαισίου για τις ΜΜΕ και την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου με κλαδικές πολιτικές για την προγραμματισμένη ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους.
  • Την άμεση κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και του 35%.
  • Την κατάργηση της υποχρεωτικής απογραφής για τις επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 60 εκατ. δρχ.
  • Διάλογο από μηδενική βάση για τη θεσμοθέτηση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος,που θα τηρεί τις αρχές της φορολογικής δικαιοσύνης και του Συντάγματος.
  • Τον εντοπισμό του συνόλου της φοροδιαφυγής,της παραοικονομίας και των μεγάλων εισοδημάτων που διαφεύγουν.
  • Την κατάργηση των χαριστικών φοροαπαλλαγών των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Τον περιορισμό της ασύδοτης εγκατάστασης και δράσης πολυεθνικών και πολυκαταστημάτων.
  • Ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Τη θέσπιση νέου πλαισίου χρηματοδοτικής στήριξης των ΜΜΕ.
  • Την πραγματική προστασία της επαγγελματικής στέγης από κάθε ασυδοσία.
  • Την αναβάθμιση του ρόλου του ΕΟΜΜΕΧ και των κλαδικών Ινστιτούτων, των Επιμελητηρίων και των συνδικαλιστικών φορέων.

Στο ψήφισμα αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αγώνων με κάθε μορφή, όπως συλλαλητήρια, κλείσιμο των καταστημάτων και απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ