Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Λουκέτο" σήμερα και αύριο στα ΤΕΙ

"Λουκέτο διαμαρτυρίας" βάζουν προειδοποιητικά σήμερα και αύριο τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μεγάλα προβλήματα που τους προκαλεί η λειψή χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ που πήραν ομόφωνα αυτήν την απόφαση καταγγέλλουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν αντιμετωπίζει με τη σοβαρότητα που πρέπει τα θεσμικά, λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Ζητούν άμεση χρηματοδότηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα υπάρχοντα προβλήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία των ΤΕΙ, τη δίκαιη και ορθολογική κατανομή μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ των χρηματοδοτήσεων από το Β' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τη χορήγηση του επιδόματος 35% στο επιστημονικό προσωπικό και στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Ζητούν επίσης να συμπεριληφθούν στο κατατεθέν νομοσχέδιο για τη διαπολιτιστική εκπαίδευση ένα σύνολο από θεσμικές τροπολογίες.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ όπως αναφέρεται στην απόφασή τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, αν το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί θετικά στα παραπάνω αιτήματα.

Στο μεταξύ την επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Ηρακλείου από τις 30 Ιούνη, ανακοίνωσε χτες, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μ. Καραναστάσης.Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η διοίκηση του ΤΕΙ, εκτιμώντας ότι χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση με 600 εκατομμύρια δραχμές, το Ιδρυμα δε θα μπορεί από τις 30 Ιούνη να καλύπτει τις λειτουργικές του ανάγκες. Φέτος στο ΤΕΙ Ηρακλείου δόθηκαν μόλις 800 εκατομμύρια δραχμές, και η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί προφορικά άλλα 150 εκατ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ