Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα προβλήματα "πνίγουν" τους ναυτεργάτες

Προς γενική συνέλευση η Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

Σε γενική συνέλευση προχωράει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) στις 20 Μάρτη, ημέρα Τετάρτη στις 10 το πρωί, προκειμένου να συζητηθούν τα τεράστια προβλήματα που απασχολούν τους ναυτεργάτες και να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Σε ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ τονίζεται ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση, η απασχόληση, η φορολογία έμειναν στο περιθώριο των συζητήσεων, την ίδια ώρα που ο αφελληνισμός παίρνει τραγικές διαστάσεις. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη συρρικνώνεται, οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας προκλητικά δεν ανανεώνονται και η μαύρη εργασία οργιάζει στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά.

"Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης - τονίζεται στην ανακοίνωση - διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική που υπαγορεύεται από το πρόγραμμα σύγκλισης των Ευρωπαϊκών οικονομιών η προέκταση του οποίου σημαίνει λιτότητα χωρίς όρια. Οι εφοπλιστικές ενώσεις αξιοποιούν την κυβερνητική πολιτική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αφελληνισμό και τη συμπίεση των αποδοχών των εργαζομένων. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τη στάση των εφοπλιστών στις διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που προτείνουν αύξηση 5% και τίποτα άλλο, ενώ η ΠΝΟ δηλώνει ότι δεν μπορεί να ασκήσει αποφασιστική πίεση για να κάμψει αυτήν την αδιαλλαξία και παράλληλα κρατάει τους ναυτεργάτες στο περιθώριο"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ