Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνες στην Ισπανία

Τη βελτίωση και ανάπτυξη των έργων υποδομής για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και των ελληνικών σπουδών στον ισπανόφωνο κόσμο,υποσχέθηκε το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού,στα πλαίσια του Α Συνεδρίου Νεοελληνιστών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής,που έγινε στη Γρανάδα (29/2 έως 3/3).

Αναγγέλθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα διεθνούς συνεδρίου με θέμα "Η Ελλάδα στην Ισπανία και η Ισπανία στην Ελλάδα",ενώ το ΙΕΠ εκδήλωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει την οργάνωση θερινών τμημάτων της ελληνικής ως ξένης γλώσσας, τη βράβευση μαθητών και φοιτητών που παρουσιάζουν άριστη επίδοση στη νεοελληνική γλώσσα και την καθιέρωση ετήσιου βραβείου για νεοελληνιστές.

Κοινή διαπίστωση των συνέδρων ήταν η ανάγκη σύνταξης και έκδοσης ελληνο -ισπανικού λεξικού και αντιστρόφως,η μετάφραση ελληνικών έργων στην ισπανική, η βελτίωση μεθόδων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ηαξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας και τηλεματικής για την παραγωγή διδακτικού υλικού. Στα πλαίσια του ίδιου συνεδρίου αποφασίστηκε η ίδρυση Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών των ισπανόφωνων χωρών (Ισπανίας, Πορτογαλίας και Λατινικής Αμερικής) με έδρα τη Γρανάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ