Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν τα αναδρομικά τους

Οι έκτακτοι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης κινητοποιούνται για τη διεκδίκηση αναδρομικών και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου

Στην πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι έκτακτοι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας αναδρομικά και αποζημιώσεις προηγούμενων χρόνων, ενώ στις 3 του Απρίλη θα κάνουν 5ωρη στάση εργασίας, για να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο του σωματείου τους Π. Μαντζαρίδη και άλλους συνδικαλιστές, οι οποίοι δικάζονται για τη συμμετοχή τους και την περιφρούρηση της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1992!

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, με σχέση ιδιωτικού δικαίου (έκτακτοι), του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την κοροϊδία της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σε βάρος των 1.200 εργαζομένων που "παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν τόσο ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών, ότι τα αναδρομικά των συλλογικών συμβάσεων 1994, 1995 και η ειδική εκλογική αποζημίωση θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου 1996, ήταν άδεια λόγια".

Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους, τα χρήματα αυτά είναι150 - 180 χιλ. δραχμές για κάθε εργαζόμενο και ο δήμος τα παρακρατεί αδικαιολόγητα, επειδή "τα ταμεία του Δήμου είναι άδεια", όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι αυτοί έχουν προτεραιότητα έναντι εργολάβων και προμηθευτών και καταγγέλλουν ακόμα τον δήμο που "κρατάει σε εργασιακή ομηρία αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν συνεχή εργασία πάνω από έξι χρόνια, ονομάζοντάς τους εκτάκτους", ενώ, αν εφαρμοζόταν ο νόμος, θα έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί προ πολλού, όπως έχει γίνει σε όλους τους άλλους δήμους της χώρας.

"Ο δήμαρχος αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει το νόμο", τονίζεται στην ανακοίνωση και οι εργαζόμενοι εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν θα προσφύγουν και στα δικαστήρια για τη μετατροπή των συμβάσεων των εκτάκτων σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ