Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ανέβηκε η συμμετοχή στην απεργία

"Πλεονεκτική" βλέπει τη θέση τους ο υπουργός Τύπου

Σε... πλεονεκτική θέση, απέναντι στους άλλους συναδέλφους τους του δημοσίου, βλέπει τους εργαζόμενους στην υγεία ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας.Και τούτο γιατί, όπως δήλωσε χτες, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πήραν το 55% των αναδρομικών απ' το επίδομα των 18.000 δραχμών. Ενώ το υπόλοιπο 45%, όπως ανακοίνωσε προχτές ο υπουργός Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλος, θα το πάρουν σε πέντε χρόνια.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και χτες, δεύτερη μέρα, η τετραήμερη απεργία που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σισμανόγλειου, όπου το ποσοστό ανέβηκε χτες στο 65% από 15% που είχε την πρώτη μέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και τα Προνοιακά Ιδρύματα ήταν εντυπωσιακή, "γεγονός που αναδεικνύει την αναγκαιότητα άμεσης κυβερνητικής παρέμβασης στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, της πρόληψης και της πρόνοιας". Ενδεικτικά αναφέρει το Β Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αθήνας, που είχε 95% συμμετοχή. Στην επαρχία, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασηθίου είχε 80% συμμετοχή, τα Κέντρα Υγείας Χαλκιδικής και Βελεστίνου Μαγνησίας 100%, το Κέντρο Υγείας Καλλονής 90% και τα Κέντρα Υγείας Νάξου, Πάρου, Θήρας 95%.

Η ΠΟΕΔΗΝ έστειλε χτες έγγραφο στον υπουργό Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλο, με αίτημα να γίνει δεύτερη συνάντηση.

Χτες αντιπροσωπεία της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της, Β. Ξένο,επισκέφτηκε το Τζάνειο Νοσοκομείο και συζήτησε με την απεργιακή επιτροπή.

Στο υπουργείο Υγείας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, που έκαναν διήμερη προειδοποιητική απεργία, ζητώντας βελτίωση των εισοδημάτων τους.

"Δεν κάνουμε ζητιανιά και δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε ζωντανά πειραματόζωα για τις επιλογές και τις επιδιώξεις του Μάαστριχτ", τόνισαν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ