Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
10Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
Δίκαιο το αίτημα

Αντιπροσωπεία της Δυτικής Αχτίδας του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους γονείς των μαθητών και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, στον αγώνα των γονιών, που συνεχίζουν την κατάληψη του 10ου Γυμνασίου Ιλίου (Λιόσια), μετέφερε αντιπροσωπεία της Δυτικής Αχτίδας του ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι ενώ στο δήμο η κατάσταση σε ότι αφορά το κτιριακό των σχολείων είναι ασφυκτική, ο δήμαρχος αποφάσισε να παραχωρήσει το κτίριο, που χτίστηκε για να εξυπηρετήσει τους μαθητές της περιοχής και για να αποσυμφορηθούν όλα τα γύρω σχολεία, που παρουσιάζουν έντονο κτιριακό πρόβλημα, στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο.

Βέβαια, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων δεν είναι αντίθετη με την ίδρυση μουσικού σχολείου στην περιοχή τους, αρκεί να χτιστεί με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος και αφού καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής σε σχολικές αίθουσες. Στη Συντονιστική Επιτροπή των γονιών, που κάνουν την κατάληψη, εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημά τους να κάνουν τα παιδιά μάθημα σε σωστές συνθήκες. Από την αντιπροσωπεία, μετά την ενημέρωση που είχε για την πορεία των εξελίξεων, τονίστηκε: "Το κτιριακό πρόβλημα είναι σοβαρό στην περιοχή, αφού οι μαθητές κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια και η Δημοτική Αρχή αυθαίρετα διαμορφώνει διαδρόμους και γυμναστήρια σε αίθουσες, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Η ύπαρξη του προβλήματος οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων να πλησιάσουν τους στόχους που έβαλε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, περικόπτοντας δαπάνες στους τομείς της παιδείας - υγείας - κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργώντας έκρηξη αγανάκτησης από γονείς, μαθητές, συνταξιούχους και εργαζόμενους".

"Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της διεκδίκησης και η συσπείρωση γονιών, καθηγητών και μαθητών γύρω από τα αιτήματά τους, να στεγαστούν τα παιδιά στο κτίριο, ενώ παράλληλα και οι γονείς του Μουσικού Γυμνασίου πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουν τη στέγαση των παιδιών τους σε κτίριο με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, που απαιτούνται", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Δυτικής Αχτίδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ