Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μπαλέτο Χ 4

Τέσσερα έργα από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο θα παρουσιάσει το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο της δεύτερης "Βραδιάς Μπαλέτου",την Κυριακή 17 του Μάρτη. Πρόκειται για τη δεύτερη και τελευταία παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, στη διάρκεια της φετινής χειμερινής περιόδου, καθώς το χορευτικό σύνολο τον Ιούλιο θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο με το έργο "Δον Κιχώτης" του Μίνκους.

Ατμόσφαιρα καρναβαλιού από τη Βενετία του 17ου αιώνα σφραγίζει το έργο "Σεμπάστιαν" του Μενότι, που ανεβαίνει σε χορογραφία και κοστούμια του διευθυντή του Μπαλέτου Λεωνίδα Ντε Πιαν και σκηνικά του Νίκου Πετρόπουλου.Μουσικές σελίδες του Ντεμπισί συνθέτουν τις "Μνήμες",που χορογραφεί ο Γιάννης Μέτσης,χρησιμοποιώντας όπως ο ίδιος σημειώνει "σχεδόν όλο το Μπαλέτο σε μεγάλους ρόλους". Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Λίζας Ζαϊμη.Τρίτο έργο της "Βραδιάς Μπαλέτου" είναι η τελευταία πράξη από την "Πακίτα" του Μίνκους. Η χορογραφία βασίζεται στην κλασική του Πετιπά, εκτός από τα ντουέτα, που έχουν δημιουργηθεί από την αρχή από τον Αγγελο Χατζή.Η βραδιά θα κλείσει με το έργο "Ντιβερτισμόν Ρομαντίκ" σε μουσική του Γκλίνκα πάνω σε θέματα από την όπερα του Μπελίνι "Υπνοβάτιδα". Η χορογραφία είναι της Ιρίνας Ακρυώτη.

Στα τέσσερα έργα χορεύουν οι Μαρία Μηλιοπούλου, Γιώργος Μελογιαννίδης, Γιάννης Ντοντσάκης, Κυριάκος Κοσμίδης, Σύνθια Φρυδά, Αλίνα Στεργιανού κ.ά.

Συνολικά θα δοθούν ακόμη έξι παραστάσεις, στις 20, 23 και 27/3 και 3, 20 και 27/4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ