Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυτοβιογραφικός "Ασωτος υιός"

"Αλλος ένας άσωτος υιός... ". Νοσταλγικός, αυτοβιογραφικός, δισκογραφικός. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την "πρώτη" του Νίκου Πορτοκάλογλου και των"Φατμέ" στο στούντιο για την εγγραφή του "Ασωτου υιού", ο γνωστός τραγουδοποιός δανείζεται τον τίτλο του τραγουδιού για να βαφτίσει τον τελευταίο του δίσκο. Μια δουλιά - απεικόνιση της δημιουργικής πορείας του με δώδεκα τραγούδια - σταθμούς από την εποχή των "Φατμέ" και τη μετέπειτα προσωπική του καριέρα. Εκτός από το ομώνυμο κομμάτι, στο δίσκο περιλαμβάνονται γνωστά τραγούδια όπως τα "Υπάρχει λόγος σοβαρός", "Να με προσέχεις", "Δε μένω πια εδώ", "Ψέματα", "Φωνές", "Βάλε μου δύσκολα", "Ταξίδι" κ.ά. Τραγούδια, που ερμηνεύουν ο ίδιος ο Ν. Πορτοκάλογλου και οι Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Χάρης Κατσιμίχας, Ελλη Πασπαλά, Νίκος Ζιώγαλας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάνος Ξυδούς, Μανώλης Φάμελλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Ροβένα Αλευρά,καθώς και οι "Φατμέ",που για τις ανάγκες του δίσκου ξαναβρέθηκαν στο στούντιο μετά από 7 χρόνια. Το μοναδικό καινούριο κομμάτι του δίσκου, το ζεϊμπέκικο "Κλείσε τα μάτια" είναι από την ταινία του Π. Βούλγαρη "Ακροπόλ" με ερμηνευτές τον δημιουργό του και τη Μελίνα Κανά.

"Ενιωσα την ανάγκη, εξομολογήθηκε ο Ν. Πορτοκάλογλου κατά τη χτεσινή παρουσίαση του "Ασωτου υιού",να κάνω μια γιορτή γενεθλίων. Σε αυτή θέλησα να είναι άνθρωποι που αγαπώ, που θαυμάζω, που τους νιώθω συνοδοιπόρους μου όλα αυτά τα χρόνια".

Σημειώνοντας ότι στη νέα ενορχήστρωση προσπάθησε να "αφαιρέσει πράγματα από τα τραγούδια, ώστε να φανεί η ψυχή τους", ο Ν. Πορτοκάλογλου είπε ότι "το στοίχημα είναι πόσο ζωντανά παραμένουν τραγούδια που γράφτηκαν πριν τόσα χρόνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ