Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι εσωτερικοί

Εργα αντιπροσωπευτικά των κυριότερων τάσεων της ρωσικής μουσικής πρωτοπορίας (1910 - 1930) θα ερμηνεύσει η Ιταλίδα πιανίστα στο ρεσιτάλ, που θα δώσει απόψε, στις 8, στην Εθνική Πινακοθήκη. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των "συντηρητικότερων" Μέτνερ και Ακιμένκο και των "μοντερνιστών" Ρόσλαβετς και Μοσόλοφ, δύο έργα της τελευταίας περιόδου του Σκριάμπιν και τις περίφημες "Μορφές στον αέρα" του Λουριέ, εμπνευσμένες από πίνακες του Πικάσο.

"Η εσωτερική διάταξη των ήχων - Μουσική δωματίου του Γιόζεφ Χάιντν" είναι ο τίτλος της αποψινής συναυλίας (8.30) των Ολγα Μπακμανίδη (βιολοντσέλο) και Ειρήνης Αντωνιάδου (πιάνο), στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16).

Μουσική δωματίου και στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας", όπου την Παρασκευή, στις 8.30μ.μ. ο Ιταλός φαγκοτίστας Σέρτζιο Λάτζερι θα συμπράξει με τον κοντραμπασίστα Βασίλη Παπαβασιλείου.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μπετόβεν, Σεν - Σανς, Ρουσέλ, Μπάσι, αλλά και την "Αρπετζιόνε" σονάτα για τσέλο και πιάνο σε μεταγραφή του Λάτζερι για κόντρα φαγκότο και πιάνο. Στο πιάνο ο Διονύσης Μαλλούχος.Στον ίδιο χώρο το Σάββατο θα δώσουν συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο οι Απόλλων Γραμματικόπουλος και Μίνα Γραμματικοπούλου.

Εργα Σούμπερτ, Μότσαρτ και Μπρούκνερ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα δώσει την Παρασκευή, στις 8.30μ.μ., η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής,ενώ σολίστ θα είναι ο Jorg Demus.Στον ίδιο χώρο το Σάββατο θα φιλοξενηθεί η συναυλία της ορχήστρας μουσικής δωματίου "Η Φιλαρμονική της Ρώμης" με σολίστ τον πιανίστα Μικέλε Καμπανέλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ