Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Από το όνειρο στον εφιάλτη

Ο ΠΑΟΚ έχασε στη Βιτόρια από την Ταουγκρές με 88 - 81, αν και προηγούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. "Τίγρης" για άλλη μια φορά ο Πρέλεβιτς

ΒΙΤΟΡΙΑ (Του απεσταλμένου μας ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗ) .-

Το όνειρο έγινε... εφιάλτης για τον ΠΑΟΚ, που χτες έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το ευρωπαϊκό κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Στο "Παβεγιόν Αλάβα" της Βιτόρια η Ταουγκρές πήρε το τρόπαιο με επικράτηση 88 - 81 επί της ελληνικής ομάδας. Ηταν η τρίτη και... φαρμακερή για τον "σερίφη" Μανουέλ Κομάς και τους Βάσκους, που τα δυο τελευταία χρόνια έφταναν στην πηγή, όμως νερό δεν έπιναν. Φαίνεται ότι έπρεπε να αγωνιστούν στο... σπίτι τους για να γευτούν τη χαρά ενός μεγάλου ευρωπαϊκού τίτλου.

Τίποτα δεν προδίκαζε ότι ο ΠΑΟΚ θα έχανε αυτό τον τελικό. Μέχρι τα 3/4 του αγώνα η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όχι απλά έλεγχε το σκορ, αλλά έδειχνε ότι μπορούσε να πάρει το κύπελλο με σχετική άνεση. Οι παίκτες του Ζέλικο Λούκαϊτς ξεκίνησαν με "δαιμονισμένο" ρυθμό και κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Το "ζεστό" χέρι των Πρέλεβιτς, Στογιάκοβιτς, Μπουντούρη έδωσε αέρα μέχρι και 12 πόντους για να κλείσει τελικά το πρώτο ημίχρονο 44 - 50 για το "δικέφαλο", αφού μόνο ο Πορτορικανός Ραμόν Ρίβας ήταν αυτός που κρατούσε ζωντανή τη Βιτόρια. Ο Περάσοβιτς σίγησε, ενώ και ο Αργεντίνος Νικολά ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, αν ο Γκάρετ για τον ΠΑΟΚ ήταν... υποφερτός, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την ελληνική ομάδα. Στην επανάληψη οι Βάσκοι μπήκαν αποφασισμένοι, εκμεταλλεύτηκαν την κόπωση του Πρέλεβιτς, που πάντα όμως έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι. Η διαφορά ροκανίστηκε και 7 λεπτά πριν την εκπνοή οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά με 68 - 67. Η αρχή του τέλους για τον ΠΑΟΚ είχε αρχίσει. Μόνο ένας κούκος, ο Πρέλεβιτς, δεν μπορούσε να φέρει την... άνοιξη. Ο Στογιάκοβιτς και ο Ρεντζιάς στα... δύσκολα έδειξαν την απειρία τους, ενώ και ο Μπουντούρης έριξε αδικαιολόγητα την απόδοσή του. Ο Τσέκος ως συνήθως φορτώθηκε με 4 φάουλ και δεν ήταν αξιόπιστη λύση, ενώ ο Γκάρετ ήταν τραγικός και στην επανάληψη. Ο Αμερικανός δεν πέτυχε ούτε πόντο ο... αθεόφοβος. Αντε να πάρεις τελικό μετά.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν "τίγρης", όμως και τα... θηρία θέλουν βοήθεια. Σταμάτησε στους... 34 πόντους, όμως δε στάθηκαν αρκετοί για τη νίκη. Στο πρώτος μέρος φάνηκαν οι Μπουντούρης, Στογιάκοβιτς και Ρεντζιάς.

Από την Ταουγκρές όλα τα λεφτά ήταν ο Ραμόν Ρίβας, που "τσάκισε" τους ψηλούς του ΠΑΟΚ, νικώντας τους κατά κράτος. Στην επανάληψη αφυπνίστηκε και ο Νικολά με τον Περάσοβιτς. Οι διαιτητές, Ρίτσαρσον (Αγγλία) - Τεοφίλι (Ιταλία), σφύριξαν έδρα, αφού φόρτωσαν νωρίς τους ψηλούς του ΠΑΟΚ με φάουλ.

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ: Νικολά 19 (1τρ. ), Ρίβας 31, Περάσοβιτς 17 (1τρ. ), Μιγέρα 9 (1τρ. ), Ρέγες 7, Καρμπαχόθα 5, Καθόρλα, Λόπεθ.

ΠΑΟΚ: Μπουντούρης 10 (1τρ. ), Πρέλεβιτς 34 (4τρ. ), Στογιάκοβιτς 20 (2τρ. ), Ρεντζιάς 12, Γιαννούλης 2, Μπαλογιάννης 3 (1τρ. ), Γκάρετ, Νικολαϊδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμος για τον τελικό (1996-02-13 00:00:00.0)
Αρωμα τελικού (1996-02-07 00:00:00.0)
Με ψηλά το κεφάλι (1995-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ