Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΗ
Το άδικο σύστημα τιμολόγησης "θα" αλλάξει τον Ιούλη!

Και ενδοκυβερνητικές κόντρες προκαλούν οι αντιδράσεις των καταναλωτών από τους φουσκωμένους λογαριασμούς

Σε ενδοκυβερνητική διαμάχη εξελίσσεται το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ, ενώ οι οικιακοί καταναλωτές συνεχίζουν να πληρώνουν "φουσκωμένους" λογαριασμούς. Ενδεικτικό, από αυτή την άποψη, είναι και τα νέα πυρά που ανταπέδωσε χτες ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μπέης,προς την υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου,ενώ εκείνη με τη σειρά της επιτέθηκε αυτή τη φορά στον πρόεδρο της διοίκησης της ΔΕΗ, Γ. Μπιρδιμήρη.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μπέης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αφού δήλωσε ανικανοποίητος απ' την επιστολή - απάντηση της Βάσως Παπανδρέου στις προτάσεις του για τροποποίηση του συστήματος τιμολόγησης της ΔΕΗ και αναστολή της είσπραξης χρημάτων απ' την επιχείρηση μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην υπουργό με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις της, όπως:

  • "Λέει η κ. υπουργός ότι θα συζητήσει με τη ΓΣΕΕ. Μα δε διάβασε ότι ήδη κατέθεσε προτάσεις η ΓΣΕΕ; Δεν είναι σε θέση μόνη της να διαμορφώσει μία πολιτική τέτοια που να είναι σωστή;"
  • Λέει η κ. Παπανδρέου ότι, αν επιστραφούν τα χρήματα που έχει εισπράξει η ΔΕΗ με τους φουσκωμένους λογαριασμούς, "κινδυνεύει να καταρρεύσει η ΔΕΗ". Δηλαδή, σημειώνει ο Δ. Μπέης, η κ. υπουργός "ομολογεί ότι τεράστια είναι τα ποσά που έχουν εισπραχθεί, εκτός εάν δεν είχε αντιληφθεί την έννοια της δήλωσής της...".

Υποστηρίζοντας ότι κάθε βουλευτής έχει καθήκον να εκφράζει τις απόψεις του και να κάνει κριτική σε κάθε υπουργική ενέργεια, παρέπεμψε στη στάση της υπουργού απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, Α. Παπανδρέου, την οποία όπως είπε δεν πρέπει να την ξεχνάει.

Από την πλευρά της, η Βάσω Παπανδρέου αναδιπλώθηκε στο χρόνο αλλαγής του ισχύοντος - άδικου όπως ομολόγησε και η ίδια - συστήματος τιμολόγησης της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για το τέλος του πρώτου εξαμήνου, αντί για το τέλος Μάρτη που έλεγε προχτές.

Το ΚΚΕ

Το θέμα της επιβάρυνσης των οικιακών καταναλωτών απ' τις αυξήσεις της ΔΕΗ και τα αυξημένα δημοτικά τέλη, έφερε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσε χτες και υπογράφεται απ' τον βουλευτή του Κόμματος, Δήμο Κουμπούρη.Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει πώς τοποθετείται απέναντι στο σάλο που έχει ξεσηκώσει το νέο σύστημα τιμολόγησης που εφαρμόζει η ΔΕΗ, καθώς και πότε και ποια μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε να αναπτυχθεί η ΔΕΗ και να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ γνωστοποίησαν χτες στη διοίκηση της ΔΕΗ, σε συνάντηση που είχαν με τα μέλη, τη συμφωνία τους με την πρόταση της ΓΣΕΕ για νέο σύστημα τιμολόγησης, αλλά και το αίτημά τους για επιστροφή των χρημάτων που εισπράχτηκαν αδίκως απ' τους καταναλωτές. Επίσης, μετέφεραν στη ΔΕΗ ότι εμμένουν στην απόφασή τους για καταγγελία στην ΕΕ και άσκηση συλλογικής αγωγής, εάν η ΔΕΗ και η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των καταναλωτών. Τέλος, ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν απ' τον εισαγγελέα να ελέγξει εάν τίθεται θέμα άσκησης ποινικής δίωξης της διοίκησης της δΕΗ για εξαπάτηση των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ