Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανησυχούν οι εργαζόμενοι

Με ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων στην ΑΓΕΤ εκφράζουν τη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο πώλησης του πακέτου των μετοχών της ΑΓΕΤ, που έχει η Εθνική Τράπεζα. Την επιστροφή της ΑΓΕΤ στο δημόσιο, ζητά η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ

Την αντίδραση των εργαζομένων της ΑΓΕΤ προκάλεσαν τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας προτίθεται να εκχωρήσει το σύνολο των μετοχών της ΑΓΕΤ (που κατέχει μέσω της κοινοπραξίας ΚΑΛΝΑΤ) στους Ιταλούς, που κατέχουν το υπόλοιπο πακέτο μετοχών της τσιμεντοβιομηχανίας.

Με υπόμνημά τους προς την κυβέρνηση τα 11 σωματεία της ΑΓΕΤ:

  • Εκφράζουν την ανησυχία των 2.000 εργαζομένων και δηλώνουν ότι επιβάλλεται η διατήρηση των μετοχών της Εθνικής στην ΑΓΕΤ ως ασφαλιστική δικλείδα για την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων στον κλάδο.
  • Επισημαίνουν ότι, την ώρα που ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας καταρρέει, με τις γνωστές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, αποτελεί εθνική ανάγκη η περιφρούρηση επιχειρήσεων, όπως η ΑΓΕΤ, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας μας και την αιχμή του δόρατος στις διεθνείς αγορές.
  • Ζητούν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Βιομηχανίας, Εργασίας και τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας.
Η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ σημειώνει: "Αλλη μια μεγάλη βιομηχανία, με παγκόσμιες δραστηριότητες, στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας, μετά το ξεπούλημά της στο ξένο κεφάλαιο, οδηγείται σε περιπέτειες με άγνωστες - αλλά σε πολλούς από μας ορατές - τις συνέπειες για την τύχη της ίδιας της βιομηχανίας και των εργαζομένων σ' αυτή, αλλά και με τραγικές συνέπειες για την εθνική οικονομία της χώρας μας. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την παραχώρηση και των τελευταίων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αποδεικνύεται περίτρανα, για μια ακόμα φορά, από τη μια οι ολέθριες συνέπειες από την υποταγή των ελληνικών κυβερνήσεων στις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ και από την άλλη η ρεαλιστικότητα και η αναγκαιότητα της πρότασης, που διατυπώνει το συνδικαλιστικό κίνημα για:Επιστροφή της ΑΓΕΤ στο Δημόσιο - Χάραξη κλαδικής πολιτικής - Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τσιμεντοβιομηχανίας με ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων. Κάθε άλλη πρόταση για λύση θα είναι σε βάρος της βιομηχανίας, των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας και θα οδηγήσει τουλάχιστον στη συρρίκνωση της ΑΓΕΤ.

Για την ανατροπή και αποφυγή όλων αυτών των αρνητικών εξελίξεων για την ΑΓΕΤ και το μέλλον των εργαζομένων, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ενωτικό και συντονισμένο αγώνα. Η υπόθεση της ΑΓΕΤ δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζομένων της ΑΓΕΤ. Θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όλων των φορέων του νομού μας σε αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση, γιατί θεωρούμε την ΑΓΕΤ σημαντικό βιομηχανικό παράγοντα, ώστε να παραμείνει στοιχειωδώς βιομηχανικός ο χαρακτήρας του νομού μας που πλήττεται βάναυσα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ