Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση;

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη προς τον υπουργό Οικονομικών

Τη μεγάλη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο ύψους τρισεκατομμυρίων, στο οποίο επιδίδονται οι εταιρίες πετρελαιοειδών, τη στιγμή που τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, μεταξύ των οποίων και οι επαγγελματοβιοτέχνες, υφίστανται άγρια φορολογική επέλαση και συγκεκριμένα τις τελευταίες επώνυμες περιπτώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης.Ο βουλευτής του Κόμματος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών εάν οι σχετικές πληροφορίες είναι ακριβείς και τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση μπροστά στην τεράστια φοροδιαφυγή που συντελείται από μεγαλοσχήμονες. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι υφίστανται την άγρια φορολογική επέλαση στα εισοδήματά τους, οι μεγαλοσχήμονες αυτού του τόπου επιδίδονται σε φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο ύψους τρισεκατομμυρίων δραχμών. Ο λόγος για τις εταιρίες πετρελαιοειδών και ειδικότερα των ομίλων Βαρδινογιάννη και Λάτση που κυριολεκτικά λυμαίνονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμών, αν όχι με την προστασία, τουλάχιστον με την ανοχή των κρατικών υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία για το "πάγωμα" είσπραξης από τους δύο ομίλους οφειλής τους προς το δημόσιο ύψους 200 δισ. δρχ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Είναι ακριβείς οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες υπηρεσιακών παραγόντων για φοροκλοπή και λαθρεμπορία από τις εταιρίες ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και ΠΕΤΡΟΛΑ; Πότε θα εισπραχτεί η οφειλή τους των 200 δισ. δρχ. από υπερημερίες των καυσίμων που εναποτίθενται σε δεξαμενές των διυλιστηρίων των δύο εταιριών; Συμμερίζεται η κυβέρνηση την άποψη του κ. υφυπουργού Οικονομικών ότι δεν πρέπει να ζητηθεί η συγκεκριμένη οφειλή για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις δύο εταιρίες;
  • Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου προς πάσα κατεύθυνση;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ