Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ»
Ξυλοκόπησαν έγκυο εργαζόμενη!

Ξυλοκόπησαν έγκυο εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ» στο Λαγανά Ζακύνθου, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Χάρης και Δήμος Μαρκουτσάς, επειδή αρνήθηκε να εργαστεί παράνομα παραπάνω ώρες! Το νέο κρούσμα βιοπραγίας και τρομοκρατίας ενάντια σε έγκυο εργαζόμενη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το σωματείο, η αυτόφωρος διαδικασία έμεινε στα χαρτιά, γιατί οι αρμόδιοι με ελαφρά τη συνείδηση περιορίστηκαν στα διαδικαστικά! Το σωματείο τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι το κλίμα φοβίας και τρομοκρατίας που ασκούν οι ξενοδόχοι στους εργαζόμενους έχει καταγγελθεί πολλές φορές. «Το ξενοδοχειακό κεφάλαιο όμως - συνεχίζει - δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Η κυβέρνηση του παρέχει πλήρη ασυλία».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο δικός μας δρόμος, ο δρόμος της ελπίδας και της απαντοχής, της προοπτικής, είναι η δημιουργία ενός άλλου, ταξικά προσανατολισμένου αγωνιστικού, διεκδικητικού και αποτελεσματικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θα αποκαλύπτει και θα αντιτάσσεται αποτελεσματικά στις ρίζες, στις αιτίες των προβλημάτων, που θα ανακτά τα χαμένα και θα κατακτά νέα δικαιώματα αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες. Ενα κίνημα που θα δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο άλλος, ο αντι - ΟΝΕ δρόμος, που στο επίκεντρό του θα έχει τον εργαζόμενο και τις σύγχρονες ανάγκες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ