Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πρίγκιπας" της βιοπάλης

"Μην κάνετε ζάπινγκ! Διαβάστε βιβλία! Διαβάστε τον... "Πρίγκιπα"". Είναι ένα από τα "διαφημιστικά μηνύματα" του Μήτσου Κασόλα,ή οι συμβουλές του για το σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται να διαβάζεται ο "Πρίγκιπας" και σε ποιες όχι. Αυτόν το χιουμοριστικό τρόπο επέλεξε ο συγγραφέας για να μιλήσει για το βιβλίο του, στη χτεσινή παρουσίαση του "Πρίγκιπα",που επανακυκλοφορεί από τη "Γνώση".Ενα βιβλίο - ηθογραφία μιας ολόκληρης κοινωνίας - που κλείνει μέσα του τη συλλογική μας μνήμη. Την ιστορία, τα πάθη, τους πόθους και τις αγωνίες μας.

Χαρακτηρίζοντας το συγγραφέα "διανοούμενο της βιοπάλης" ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης σημείωσε ότι το βιβλίο κινείται "ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία", περικλείοντας το "άσβεστο πάθος και την πίκρα για την Ελλάδα".

"Ο Μήτσος Κασόλας, είπε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Ματζουράνης, συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των συγγραφέων - δημοσιογράφων στη χώρα μας. Ο βασικός ήρωας στα έργα του είναι οι ιδέες και η αγωνία του".

Χαρακτηρίζοντας τον "Πρίγκιπα" "άνθρωπο της ανάγκης", ο συγγραφέας Ανδρέας Φραγγιάς τόνισε ότι είναι "μυθιστόρημα ενός ολόκληρου κόσμου". Στο συγγραφέα και το βιβλίο αναφέρθηκαν επίσης ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο σκηνοθέτης της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς Τάσος Ψαρράς και ο ηθοποιός Γιώργος Αρμένης, που ενσαρκώνει τον τηλεοπτικό "Πρίγκιπα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ