Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "Ηλέκτρα" και ο Νέλσων

Μια λυρική τραγωδία ουγγρικής παραγωγής του 1976, η "Ηλέκτρα" του Μίκλος Γιαντσό, που θα παρουσιάσει η ΕΤ-1 στις 00.40, είναι η κυρίαρχος του σημερινού τηλεοπτικού παιχνιδιού. Μέσα από την απέραντη πεδιάδα ετοιμάζεται η λαϊκή γιορτή της δικαιοσύνης. Πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Αίγισθος σκότωσε τον Αγαμέμνονα γιατί φόρτωνε το λαό με την ευθύνη της ελευθερίας. Η Ηλέκτρα, ντυμένη στα μαύρα, διατηρεί ζωντανά τη μνήμη του πατέρα της και μέσα στην ψυχή της βράζει η επιθυμία για εκδίκηση. Ομως, δεν το αποφασίζει. Ο αδελφός της, ο Ορέστης πρέπει να το κάνει. Τον περιμένει με ανυπομονησία. Ο τύραννος Αίγισθος υποχρεώνει τη νέα κοπέλα να παντρευτεί ένα νάνο. Τότε, έρχεται η είδηση ότι ο Ορέστης πέθανε. Ολα έχουν χαθεί. Ακόμη και η ελπίδα για εκδίκηση; Πολλοί δραματουργοί εμπνεύστηκαν από τον μύθο της Ηλέκτρας. Ο σκηνοθέτης της σημερινής ταινίας έδωσε τις δικές του προεκτάσεις.

Από το MEGA στις 02.00. "Η κρυφή ζωή του Νέλσονα" του Τζέιμς Κέλαν Τζόουνς. Θα γυρίσουμε στον Αύγουστο του 1805 και θα δούμε το ναύαρχο Νέλσονα να επιστρέφει στην Αγγλία, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας στη θάλασσα όπου καταδιώκει τα πλοία του γαλλικού στόλου. Εντελώς ανεπάντεχα, θα γνωρίσει μια πανέμορφη γυναίκα, την λαίδη Χάμιλτον. Το ντεκόρ είναι όμορφο, η Γκλέντα Τζάκσον εξαιρετική, ο Πίτερ Φιντς, στο ρόλο του Νέλσονα, επίσης. Οι σκηνές με τις ναυμαχίες εντυπωσιακές, η θάλασσα πάντα συναρπάζει και οι Γάλλοι, που συνεχώς αντεπιτίθενται στον Αγγλο ναύαρχο κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

Από το STAR στις 00.45 "Κάποιος να με παρακολουθεί",του Σκοτ Μακ Γκίνις. Δυο χρόνια μετά τη διάλυση της σχέσης του με μια όμορφη γυναίκα, την Κάρολ, ο δυναμικός ρεπόρτερ Τζακ Λιντς επιστρέφει στην πόλη για να κάνει μια έρευνα για τη διαφθορά που υποπτεύεται ότι υπάρχει μέσα στην αστυνομία. Οσο προχωρά η έρευνά του και όσο αποκαλύπτει νέα στοιχεία, τόσο θα τον τυραννάει ένα μεγάλο δίλημμα. Και όχι μόνο ένα. Θα βρεθεί, δυστυχώς για εκείνον, μπροστά σε πολλά διλήμματα, που θα τον κάνουν περάσει μια μεγάλη κρίση συνείδησης. Με τους Σκοτ Μακ Γκίνις, Τιμ Ντάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ