Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση στην επίδειξη πυγμής

Αστραψε και βρόντηξε από το βήμα της συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Καμία υπόσχεση, καμία δέσμευση, κανένας λαϊκισμός (σ.σ.: έτσι αποκαλούν οι εκσυγχρονιστές την όποια υποχώρηση στα λαϊκά στρώματα και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους), απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες, που αντιμετωπίζουν άμεσα την εφιαλτική προοπτική του ξεκληρίσματος.

Αδιαλλαξία, πλήρης περιφρόνηση των αναγκών του κόσμου της υπαίθρου, των εργαζομένων στη γη και επίδειξη πολιτικής πυγμής. Ιδού τα χαρακτηριστικά του "εκσυγχρονιστή" πρωθυπουργού.

Η ευλαβική του προσήλωση στις επιταγές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, και οι εξετάσεις που δίνει στους εκπροσώπους των πολυεθνικών και των εγχώριων μονοπωλίων, αποτελούν το υπόβαθρο για αυτή την πολιτική στάση και συμπεριφορά του πρωθυπουργού.

Η προχτεσινή ομιλία του Κ. Σημίτη δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όσον αφορά το τι τους περιμένει.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πολύ δρόμο και δύσκολο μπροστά τους. Οι αγώνες τους, που αποτελούν το μοναδικό αποκούμπι και ελπίδα τους, πρέπει να γίνουν ακόμα και πιο μαζικοί και ενωτικοί, ακόμα πιο αποφασιστικοί, ακόμα πιο παρατεταμένοι και οργανωμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Και αυτό είναι ένα το κρατούμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ