Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιερωμένο στη ρωσική πρωτοπορία

Με το διεθνές συνέδριο "Ρωσική Πρωτοπορία 1910 - 1930: Ενα ανολοκλήρωτο σχέδιο",κλείνει το μεγάλο εικαστικό γεγονός της έκθεσης της Συλλογής Κωστάκη.Τη σημαντική παρουσίαση των έργων, που φιλοξενεί μέχρι τις 8 Απρίλη η "Εθνική Πινακοθήκη" και το δίτομο κατάλογο ο οποίος τη συνοδεύει, ολοκληρώνει το διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 28, 29 και 30 του Μάρτη στους Δελφούς.

Την επιστημονική οργάνωση ανέλαβαν ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Τέχνης στη Σορβόνη Ολιβιέ Ρεβό ντ' Αλόν και η επιμελήτρια της Πινακοθήκης Αννα Καφέτζη,η οποία τόνισε χαρακτηριστικά στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου: "Το συνέδριο θα διερευνήσει το φαινόμενο της ρωσικής πρωτοπορίας στον ευρύτερο ορίζοντα της αισθητικής της νεοτερικότητας. Οι 27 εισηγητές που συμμετέχουν στις εργασίες του, θα αναφερθούν στις θεωρητικές αρχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στις αντινομίες, αδιέξοδα και διαψεύσεις της πρωτοπορίας".

Την ευχή της να παραμείνει μόνιμα στη χώρα μας η σημαντική "Συλλογή Γ. Κωστάκη" εξέφρασε χτες η διευθύντρια της "Εθνικής Πινακοθήκης" Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα."Θα είναι μία πολιτιστική επένδυση η αγορά αυτής της συλλογής. Με τα έργα της, μπορεί να γίνει ένα μοναδικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην Ελλάδα. Η αγορά της συλλογής, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν συμπράξουν ισχυροί παράγοντες από το ελληνικό δημόσιο" τόνισε χαρακτηριστικά. Για το ζήτημα αυτό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Πολιτισμού Σ. Μπένος,αλλά και ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ